Vojislav Brajović (©srl.rs)
Vojislav Brajović (©srl.rs)

Metaloplastika je broj 2 u Srbiji: Pančevci preslišani u Šapcu

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.11.23. | 22:57

Super rukometna liga Srbije: Tim Vladana Matića nastavio sa odličnim igrama, lakše od očekivanog slomljen otpor Dinama – 31:26

Pre početka sezone, Metaloplastika je figurirala kao drugi najkvalitetniji tim u Srbiji, iza neprikosnovene Vojvodine, a to je ekipa Vladana Matića potvrdila u prvom delu šampionata. Deset pobeda i tesan poraz od Lala u Novom Sadu učinak je Šapčana.

U derbiju 11. kola, Metaloplastika je lakše nego što se očekivalo slomila otpor Dinama – 31:26. Pančevci su pretili samo na početku meča, ali brzo su domaćini dodali gas. Odličan je bio Vojislav Brajović, njemu se pridružio i pivotmen Uroš Pavlović (prošle sezone igrač Pančevaca), uz standardno dobrog Mateju Dodića i nije bilo problema za nekadašnjeg evropskog šampiona.

Izabrane vesti

Na odmor su Šapčani otišli sa +3 (16:13). Već sredinom nastavka imali su i +6 – 23:17 i tada je bilo jasno da je slomljen otpor Dinama koji je u maloj krzi. Dva poraza u poslednja tri kola za tim Dragana Markovića.

Vojislav Brajović je sa sedam golova bio najefikasniji igrač utakmice. Iskusni desni bek imao je samo dva promašaja. Po pet puta su mrežu tima iz Banata zatresli Mateja Dodić (bez promašaja) i Uroš Pavlović, dok je odlično bilo i levo krilo Uroš Simić sa četiri pogotka iz isto toliko pokušaja. Milan Jovanović je takođe četiri puta zatresao mrežu gostiju. Standardno dobar na golu bio je Darko Arsić sa 12 odbrana.

Kod Dinama, golmani su podbacili, samo šest odbrana Nikole Ćirovića. Stefan Ilić je bio najefikasniji sa pet golova, ali iz 11 šuteva. Odličan na debiju za novi klub bio je Milan Pavlović koji je pogodio četiri puta, bez promašaja, dok su Veljko Čabrilo, Ilija Bogdanović i Radovan Ostojić dali po tri gola.

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE – 11. KOLO

Sreda

Metaloplastika – Dinamo Pančevo 31:26 (16:13)

Petak

18.00: Obilić – Vojvodina

19.00: Vranje – Crvena zvezda

Subota

18.00: Dubočica – Partizan

19.00: Jugović – Radnički Kragujevac

Nedelja

18.00: Proleter Zrenjanin – Ub



tagovi

RK Dinamo PančevoMetaloplastikaRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara