Pojačanja Metaloplastike (©Printscreen)
Pojačanja Metaloplastike (©Printscreen)

Metaloplastika predstavila osmoricu pojačanja, podmlađeni Šapčani napadaju Vošinu krunu

Vreme čitanja: 3min | čet. 03.08.23. | 15:30

Prošle sezone trećeplasirani tim rukometne Superlige Srbije želi korak više u narednom šampionatu

Na papiru, rukometaši Vojvodine imaju ubedljivo najjači tim ove sezone u Srbiji i po mnogima prošetaće se do 11. vezane krune. Lale su se pojačale ovog leta, napadaju i Top 16 u Ligi Evrope, a u domaćim okvirima svi vide Metaloplastiku kao najopasnijeg takmaca, u proteklom šampionatu trećeplasirani tim u ARKUS ligi.

Šapčani su ovog leta zadržali Vladana Matića na kormilu, a stigla su pojačanje koja bi nekadašnjeg šampiona Evrope mogla da odvedu tik uz Novosađane. To je i ambicija kluba, kako je rekao sportski direktor Slaviša Stojinović.

Izabrane vesti

Neki igrači su otišli, neki planski, neki neplanski. Dobro smo reagovali, doveli dobre igrače. Mislim da će sezona da bude teža nego prošla. Što se tiče ambicija, svi bismo bili zadovoljni da budemo korak više nego prošle sezone”, istakao je Stojinović.

U odnosu na prošlu sezonu, Matić nema više na raspolaganju petoricu rukometaša, levog krila Marka Srdanovića (Vardar), pivotmena Ivana Jevtića (Bidasoa Irun), srednjeg beka Božidara Simića, mladog levog beka Luku Ivanića (Butel Skoplje), dok je Branko Kankaraš završio karijeru.

Ostali su nosioci igre iz prošle sezone, novi kapiten, golman Darko Arsić, tandem bekova, levi Milan Jovanović i desni Vojislav Brajović (bio na pragu Dinama iz Pančeva, ali je na kraju ostao veran Šapčanima), desno krilo Mateja Dodić, a stigla su adekvantna pojačanja, čak osmorica.

Umesto Srdanovića na levom krilu je bivši igrač Crvene zvezde, kapiten juniorske reprezentacije Srbije Uroš Simić. Prošle sezone jedan od najboljih pivotmena lige Uroš Pavlović je pojačao Šapčane iz pančevačkog Dinama. Na srednjem beku je Domagoj Alilović iz šampiona Bosne i Hercegovine, Izviđača iz Ljubiškog. On će zameniti na poziciji organizatora igre, Crnogorca Božidara Simića. Prošle godine je imao tešku povredu, a i na startu nove sezone Matić neće moći da računa na usluge srednjeg beka.

--------------------

Ako na svoj tiket dodaš jednu utakmicu Svetskog prvenstva za žene, možeš da dobiješ vikend za dvoje u hotelu Ramonda + 10.000 rsd.

--------------------

Iz Makedonije je stigao Gruzin Mirian Gavešelišvili koji će da pojača bekovske pozicije. Misli Metaloplastika i na budućnost, kao zalog za naredne sezone stigao je pivotmen, juniorski reprezentativac Igor Milovanović iz Pari Sen Žermena i desni bek Luka Jevtić, kao i tandem iz Vojvodine, Vukašin Pavlović i Andrija Lasica.

Gledali smo da se malo podmladimo i osvežimo i mislim da smo odradili dobar prelazni rok. Dovodili smo igrače da igramo taj moderan, brz rukomet na kome insistiram, sa dosta trčanja. Evropa će nam biti dobra škola. Što se tiče domaćeg šampionata, Vojvodina je veliki favorit. Ona se izdvaja po svemu, a svi mi ostali smo tu negde, minus, plus... Tu su i Partizan, Dinamo, Radnički iz Kragujevca, Dubočica je nezgodna", rekao je trener Šapčana Vladan Matić.

Metaloplastika je jača ove sezone nego prošle, a osim domaćih takmičenja igraće u drugom kolu EHF kupa sa kiparskim šampionom Anortozis Famagustom. Superliga Srbije počinje 8. septembra.



tagovi

Vladan MatićMetaloplastikaARKUS ligaRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara