Mihael Šumaher (©Reuters)
Mihael Šumaher (©Reuters)

Mihael Šumaher – osam godina misterije

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.12.21. | 20:57

Toliko je prošlo od nesrećnog slučaja na skijanju

Pre tačno osam godina, 29. decembra 2013. godine, Mihael Šumaher je doživeo tešku nesreću na skijanju u Meribelu, u francuskim Alpima.

Legendarni vozač Formule 1, koji je obožavao skijanje, otišao je, kako kažu, van predviđene staze i pao je po tom neravnom terenu, pa udario glavom u kamen. I teško povredio glavu.

Izabrane vesti

Prošlo je, evo, osam punih godina, a o tome u kakvom je stanju Mihael Šumaher danas svet nema pouzdanu i jasnu informaciju. Pre nekoliko meseci je izašao dokumentarni film o velikom šampionu Formule 1 i mnogi su očekivali da će u njemu saznati istinu o tome šta je sa Šumijem, ali pravi odgovor – nisu dobili.

Sve što se zna je da je Mihael živ, ali mimo toga – gotovo ništa. Ni da li je u svesnom stanju, da li može da govori, komunicira, da pomera ruke, noge, eventualno da sedi ili hoda... Skoro pa ništa.

Svima nedostaje Mihael, ali on je i dalje tu. Samo na drugačiji način. I mislim da nam to daje snagu. Radimo sve što je u našoj moći da Mihaelu bude bolje, da se oseća komotno i da oseća da je sa svojom porodicom“, rekla je Korina Šumaher u dokumentarcu.

Malu informaciju o Šumijevom stanju pre dve godine saopštio je Žan Tod, jedan od njegovih najbližih saradnika iz perioda dok je vozio bolid Ferarija.

Gledao sam trku zajedno sa Mihaelom u njegovoj kući u Švajcarskoj. Mihael je u najboljim rukama, svi paze na njega. On se ne predaje, nastavlja da se bori“, ispričao je Tod.

Ogromnu armiju navijača imao je jedan od najvećih vozača Formule 1 u istoriji dok je bio na stazi, a koja mu je ostala verna i do dana današnjeg. Ali na neku određeniju informaciju o tome kako danas izgleda Mihael Šumaher, moraće, izgleda da sačekaju još neko vreme... 


tagovi

Formula 1Mihael Šumaher

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara