Alesandro Mikjeleto (©FIVB)
Alesandro Mikjeleto (©FIVB)

Mikjeleto jedva čeka EP u Italiji: Želimo trofej pred našim navijačima, dugujemo im to

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.08.23. | 16:51

Azuri će ove godine braniti evropski tron

Nisu ostvarili ono što su planirali u Ligi nacija, ali to ih sigurno neće poremetiti. Odbojkaši Italije od 28. avgusta kreću u pohod na evropski tron. Tačnije pokušaće da ga odbrane, jer su pre dve godine postali šampioni.

Na Evropskom prvenstvu igraće u Grupi A sa reprezentacijama Srbije, Nemačke, Belgije, Estonije i Švajcarske.

Izabrane vesti

Prva faza kontinentalnog takmičenja igraće se u Italiji, Severnoj Makedoniji, Bugarskoj i Izraelu. Osmina finala i četvrtfinale planirani su u Varni i Bariju, a polufinale i borba za medalju biće održani u Rimu.

"Vratili smo se kako bismo počeli glavnu fazu priprema za Evropsko prvenstvo, koje ćemo od 28. avgusta igrati kod kuće. Želimo da budemo sigurni da smo spremni za turnir. A posle toga nas čekaju kvalifikacije za Olimpijke igre, ali to je neka druga priča. Trenutno smo fokusirani isključivo na kontinentalni šampionat. Pokušaćemo da damo sve od sebe i ponovo osvojimo titulu", rekao je Alesandro Mikjeleto.

Mladi igrač je istakao da ne voli da čuje da su pre dve godine igrali najbolju odbojku. Veruje da imaju još mnogo toga da pokažu...

"Mislim da smo samo tokom tih nedelja bili najbolji u rešavanju određenih situacija. To su detalji, postoji balans...".

Imaju lepu priliku Italijani da se ovog puta raduju sa svojom publikom.

"Ne znam šta bih dao da sledećeg meseca ponovo podignem pehar. To dugujemo našim navijačima... Verujem da da domaća publika može da bude presudan faktor. Već sam osvajao neka takmičenja, ali skoro uvek pred protivničkim navijačima. Voleo bih da konačno proslavimo sa našim".

Ove godine puni 22, a već je jedan od najboljih igrača sveta. Ipak, svestan je da je mnogo toga tek pred njim.

"U ovoj fazi karijere ne mogu za sebe da kažem da sam ispunjen. Treniram svakog dana da bih bio bolji", podvukao je Mikjeleto.


tagovi

Alesandro MikjeletoMuška odbojkaška reprezentacija Italije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara