Igor Milanović (©Starsport)
Igor Milanović (©Starsport)

Milanović stiže kod Filipovića u Olimpijakos da „ratuje“ protiv Vujasinovića

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.06.22. | 15:24

Gocić će biti trener Novog Beograda

Grčka je ovog leta obećana zemlja za srpske vaterpolo bogove, sve ih je više pod Olimpom.

Silne rokade u šahovskoj partiji su izvršene, a situacija je ovakva: Živko Gocić neće uvećati srpsku koloniju u Grčkoj, ali Igor Milanović – hoće. Milanović će na klupi Olimpijakosa naslediti Teodorisa Vlahosa i sa Filipom Filipovićem će „ratovati“ protiv Vladimira Vujasinovića, koji je promovisan u novog trenera Vuljagmenija.

Izabrane vesti

Istekao je ugovro Igoru Milanoviću sa Novim Beogradom i neće ga produžiti. Tromesečnu saradnju sa novobeogradskim klubom ovenčao je sa dve titule – srpskom i regionalnom – a mandat je završio porazom od Pro Reka u finalu Lige šampiona na peterce. Iako je u Grčkoj od trenutka kada se Vlahos povukao sa trenerske funkcije u Pireju kružila priča da će Živko Gocić preuzeti Olimpijakos, to se neće dogoditi. U Pireju je sve spremno za promociju Milanovića od koga očekuju da najtrofejniji grčki klub vrati u sam evropski vrh.

Da je Milanović stavio tačku na boravak u Novom Beogradu danas je potvrdio i Slobodan Soro, a srpski i regionalni šampion bi uskoro trebalo da obznani ko će ih predvoditi u novoj sezoni. Živku Gociću se vrata pirejskih crveno-belih nisu otvorila, ali bi ubrzo mogao da uskoči na mesto koje je ostalo upražnjeno posle odlaska Milanovića. Tako bar tvrde svi relevantni izvori u Grčkoj.

Novi Beograd će dobiti četvrtog trenera od januara i neopozive ostavke Vladimira Vujasinovića – prelazno rešenje do dolaska Igora Milanovića bio Dejan Jovović – a ostaje da se vidi hoće li Gocić uspeti pout Milanovića da pronađe žicu timu, koji će tokom leta biti ojačan Alvarom Granadosom, Dimitrisom Skumpakisom, Radoslavom Filipovićem...

Sa druge strane, Milanović će raditi u još jednom velikom klubu u kom imaju ozbiljne planove za iduću sezonu. Na raspolaganju će mu, pored Filipa Filipovića, najboljeg vaterpoliste sveta, biti i Marton Vamoš, Janis Funtulis, Konstantinos Genidunijas, Marko Bijač, Andro Bušlje, a glavni rival za nacionalnu titulu biće mu Vladimir Vujasinović, sa kojim je imao priliku i da igra, ali i da ga trenira.

Napašće Milanović sa Olimpijakosom u Beogradu šestu Ligu šampiona, koja mu je izmakla za dlaku ove. Jedan od najvećih umova u svetu vaterpola i čovek zbog koga su menjana pravila je tri puta kao igrač podizao najvredniji klupski trofej – dva sa Mladošću i jedan sa Katalunjom – dok je kao trener do evropskog trona vodio Partizan i Pro Reko. 


tagovi

vaterpolo SrbijaVuljagmeniVladimir VujasinovićVK Novi BeogradŽivko GocićVK OlimpijakosIgor MilanovićVaterpolo transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara