Igor Milanović (©MN Press)
Igor Milanović (©MN Press)

Milanović: Uslovi u Kragujevcu na granici regularnosti, samo veliki timovi mogu da se vrate

Vreme čitanja: 5min | pon. 23.05.22. | 16:07

„Druga utakmica nije bila onakva kakvom smo je zamislili, ali uspeli smo u onakvom ambijentu da nadoknadimo tri gola zaostatka, kaže strateg Novog Beograda

Dva puta u mesec dana na Novom Beogradu imali su razloga za slavlje. Posle regionalne titule osvojena je i nacionalna, koja je veliki „vetar u leđa“ Novom Beogradu pred završni turnir Lige šampiona na kom će pokušati da dođu do prvog evropskog trofeja.

Novi Beograd je „počistio“ kragujevački klub u finalnoj seriji, dobio je prostor za odmor pred odlučujuće bitke na evropskom frontu i dodatno vreme za odmor. U velikoj je formi, a prvotimci svaki put kada im se ukaže prilika naglašavaju da je to zasluga Igora Milanovića sa kojim su kliknuli na prvu.

Izabrane vesti

Uveo je trofejni stručnjak nove metode rada u Novom Beogradu i evidentno je da prijaju igračima. A, i Milanoviću povratak u vaterpolo, pošto je u ekspresnom roku na „11. april“ doneo dva trofeja u kojima udeo imaju i njegovi prethodnici – Vladimir Vujasinović i Dejan Jovović.

Trijumfom nad Radničkim iz Kragujevca sa 2-0 u finalnoj seriji plej-ofa, vaterpolisti Novog Beograda osvojili su prvu titulu šampiona države od osnivanja kluba. Novobeograđanima je to već drugi trofej ove sezone, pošto su prethodno osvojili pehar namenjen prvaku regionalnog takmičenja.

Presrećan sam što sam deo ovog tima i kluba koji je počeo da piše svoju istoriju. Moram da odam veliko priznanje igračima na fantastičnom angažmanu, iako ova druga utakmica nije bila onakva kako smo zamislili. Možda u tom drugom meču finala nismo pružili najbolju partiju, ali samo veliki timovi mogu da se u onom ambijentu i uslovima koje smo imali, a koji su bili na granici regularnosti, vrate posle tri gola zaostatka. To je zaista odlika samo velikih timova”, počeo je izlaganje Igor Milanović.

U šampionatu Srbije doživeo je Novi Beograd samo jedan poraz, uknjižio je 19 pobeda, a gol-razlika je impozantna. Čak 369 datih i samo 153 primljena gola.

Veoma sam uzbuđen zbog ovog trofeja, a sada još dodatno treperim zbog Fajnal-ejta Lige šampiona koji nam se bliži. Pokušaću da se sa igračima što je moguće bolje psihofizčki spremim za te utamice kako bismo prikazali kvalitetnu igru. Čestitao bih ovom prilikom i Radničkom, koji je pružio dobar otpor, pa smo ušli u dramu u Kragujevcu. To je gledaocima bilo mnogo zanimljivo, jer je zaista bila velika borba”, zaključio je strateg Novog Beograda.

PAROLU NAŠE VREME DOLAZI SMO PROMENILI U NAŠE VREME JE DOŠLO“

(©MN Press)(©MN Press)

Ubedljiv je bio novobeogradski klub u prvoj utakmici finala, u Kragujevcu je prošao kroz sito i rešeto. Kroz penal dramu stigao je do titule i to bi mogao da bude veliki plus za Milanovićeve momke, jer ih baš takve utakmice očekuju kroz deset dana protiv najboljih evropskih timova.

U Kragujevcu se odigrala velika drama. Koliko igram vaterpolo, nisam imao prilike da odigram takvu utakmicu u kojoj je do samog kraja bilo toliko neizvesno i napetro. Ipak, verovali smo od samog starta i nijednog momenta nismo imali drugačije misli. Vratili smo se iz rezultatskog minusa, gubili smo 8:5 u izuzetno vreloj atmosferi. Bilo je baš teško i zato sam veoma ponosan na celu ekipu i kompletan stručni štab. Želim da izrazim veliku zahvalnost i svim ljudima koji stoje iza ovog kluba. Zaista se oseća se podrška rukovodstva, a mi se trudimo da guramo našu priču u bazenu kako najbolje umemo”, rekao je Dušan Mandić.

Optimističan je kapiten Novog Beograda uoči završnog turnira Lige šampiona.

Ovu porolu i slogan kluba sa početka sezone „naše vreme dolazi“, sada možemo da ispravimo u naše vreme je došlo. Spremićemo se u ovih sedam dana za završni turnir Lige šampiona. Titula šampiona Srbije nam je ogroman vetar u leđa i mislim da ćemo biti izuzetno neugodan rival svakom ko nam od protivnika dođe na predstojećem Fajnal-ejtu”, podvukao je kapiten novobeogradskog kluba.

(©MN Press)(©MN Press)

Smetalo je ljudima iz Novog Beograda što su nakon formiranja moćnog tima unapred proglašeni za šampione, ali sa tim pritiskom su, ipak, uspeli da se izbore.

Izuzetno je teško osvojiti dobijene titule i prvenstva unapred, kada vas neko vidi kao izrazitog favorita i nekoga ko samo treba da se pojavi na bazenu i svojim prisustvom odradi sve što je potrebno. Igračima je bilo jako naporno, a sezona veoma teška sa mnogo utakmica. Bilo je i nekih poraza koji su možda bili neočekivani, ali sada kada se došlo do kraja i kada su osvojene već dve titule, mislim da je lepo kada se osvreno unazad i vidimo šta je sve učinjeno. Ali, igrači najbolje znaju koliko je to bilo komplikovano i zahtevno sa njihove strane”, istakao je Slobodan Soro.

Sportski direktor Novog Beograda podsetio je kakve su rezultate beležili srpski klubovi u Ligi šampiona prethodnih godina – bilo je i onih sezona kada nismo imali niti jednog predstavnika – čestitao igračima i stručnom štabu, i pozvao navijače da ispune tribine tokom završnog turnira Lige šampiona.

Velika je razlika u tome u kakvoj se situaciji nalazio naš klupski vaterpolo prethodnih sedam osam godina i danas. Od Fajnal-siksa u Barseloni, kada je Radnički igrao u finalu, a Partizan u polufinalu, imali smo nekoliko godina kada smo beležili nula bodova u grupnoj fazi takmičenja, što nikako nije bilo srazmerno rezultatima srpske reprezentacije. Ali, ove godine imali smo tri predstavnika u elitnom takmičenju, a Novi Beograd je, bez obzira što je kao domaćin bio direktni učesnik Fajnal-ejta, to pravo ostvario i na osnovu plasmana kao drugoplasirani u svojoj grupi”, rekao je Soro i za kraj poručio:

U četvrtfinalu će nam rival biti Marsej, prvak Francuske. Svi željno iščekujemo taj meč, a organizacija turnira je uveliko u toku. Karte su od danas puštene u prodaju i mogu se pribaviti na svim prodajnim mestima tickets-a kao i putem njihovog sajta. Kapacitet tribina će biti proširen, imaćemo hiljadu i po mesta i uveren sam da će gledalište biti puno i da nas očekuje pravi spektakl”.


tagovi

VK Novi BeogradIgor MilanovićDušan MandićSlobodan Sorovaterpolo SrbijaLiga šampiona u vaterpolu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara