Tijana Bošković i Milena Rašić u bloku (MN Press)
Tijana Bošković i Milena Rašić u bloku (MN Press)

Milena Rašić: Rezultat je najbitniji, ali biće ovo dobra lekcija pred četvrtfinale

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.08.21. | 23:14

Odbojkašice Srbije svesne da mogu mnogo bolje, ali veruju da će igra biti na pravom nivou kad to bude potrebno

Rivali su do sada bili takvi, da ih je Srbija čistila i sa promenljivom igrom. Vidi se da odbojkašicama nedostaju mečevi sa jakim protivnicima, ali kad tad će i oni doći. Za taj trenutak moraju da budu spremne, bez ikakvih izgovora, ukoliko žele treći put uzastopno da pokore Evropu.

Pobeda protiv Mađarske je upisana, naredni rival je Francuska u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

Izabrane vesti

„Ne može da se kaže da je Mađarska slaba ekipa, ako je stigla do osmine finala Evropskog prvenstva. Ne treba nikoga da potcenjujemo“, poručila je Milena Rašić posle trijumfa i doala:

„Ali, jeste bilo teško posle tri dana odmora i tolikog iščekivanja ove utakmice. Rezultat je na kraju najbitniji, ali je ovo i neka lekcija koja nam kaže da moramo mnogo bolje da odigramo u četvrtfinalu da bismo došli do pobede protiv Francuske“.

Naša najbolja igračica Tijana Bošković je istakla da devojke nemaju problem da nađu inspriraciju, iako nekad deluje drugačije.

„S obzirom na to da je osmina finala i da igramo kod kuće, sigurno da imamo veliki motiv. Želele smo da odigramo što je bolje moguće, a na samo koliko je dovoljno da dobijemo, jer je razlika u kvalitetu između nas i Mađarske bila očigledna. Nije bilo loše, bilo je u redu... Nadam se da ćemo biti još bolji u četvrtfinalu. Ovo su sada najvažnije utakmice na turniru, nokaut faza. Nadam se da ćemo nastaviti da nižemo pobede“, naglasila je Tijana Bošković.

Ponovo je minutažu dobila i najmlađa igračica u našem sastavu – Sara Carić. Ona je bila sasvim zadovoljna prikazanim. U klubu igra na poziciji korektora, a u reprezentaciji ulazi kao primač.

„Imale smo dobru hemiju, dobru energiju, pokazale smo našu igru i pobedile. Snalazim se dobro na poziciji primača servisa, jer mi je to bila primarna pozicija do pre nekoliko godina. Polako se vraćam u ritam, nadam se da će biti dobro“, zaključila je Sara Carić


tagovi

Milena RašićTijana Boškovićženska omladinska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara