Milena Rašić (Star sport)
Milena Rašić (Star sport)

Milena se ovog leta oprašta od dresa Srbije: Ne postoji lepši način da završim reprezentativnu karijeru

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.07.21. | 22:18

Legenda srpske odbojke potvrdila odlazak u reprezentativnu penziju

Biće ovo vrlo bitno i emotivno leto za srpske odbojkašice. Ponajbolja generacija u istoriji srpskog ženskog sporta će u Tokiju jurišati na jedinu zlatnu medalju koja joj nedostaje i pokušati da objedini olimpijsko, svetsko i evropsko zlato, a potom će braniti evropski tron na šampionatu Starog kontinenta u Beogradu.

Fenomenalna generaciju koju je selektirao Zoran Terzić je osvojila skoro sve što je moglo da se osvoji u u poslednjih desetak godina ali će ovo leto biti kraj jednog ciklusa. Od reprezentacije se opraštaju tehničar Maja Ognjenović i srednji bloker Milena Rašić.

Izabrane vesti

Jedna od najtrofejnijih odbojkašica sveta je još jednom potvrdila da se ovog leta oprašta od dresa reprezentacije.

“Ovo je moje poslednje leto u najdražem dresu. Znači mi mnogo što ću igrati u Tokiju, što će se EP održati u Beogradu. Prosto ne postoji lepši način završiti reprezentatitvnu karijeru pred svojom publikom. Naučile smo da tu presiju sklonimo sa strane i da se fokusiramo na to zbog čega smo tu. Nadam se da će sve proći u najboljem redu i da se neće osetiti to što poslednji put igramo za reprezentaciju”, rekla je Milena Rašić za Novosti.

Ne smeta joj što će oči nacije biti uprte u odbojkašice na putu ka jedinom zlatu koje im nedostaje.

“Maksimalno oprezne bićemo i protiv Brazila, Japana, jer želimo to prvo mesto u grupi. Ali, sve je moguće, a naš osnovni cilj je da pružimo najbolje partije od početka do kraja. Olimpijsko zlato je jedino što nam nedostaje u kolekciji. To je želja, san svih nas da se to desi. Ali, konkurencija je i te kako velika. Mislim da će sitnice da odluče, malo sreća da nas posluži i zdravlje, pa ćemo da vidimo”, kaže Rašićeva.

Milena Rašić je sa reprezentacijom Srbije osvojila dva evropska zlata i bronzu, jedno svetsko zlato, srebro na Olimpijskim igrama i tri bronze u Svetskog gran priju. Poslednjih sedam godina je bila član truskog velikana Vakifbanka sa kojim je po dva puta bila prvak sveta i Evrope i tri puta prvak Turske.


tagovi

Milena Rašićženska odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara