Milica Mandić (©Reuters)
Milica Mandić (©Reuters)

Miličin još korak do zlata: Znali smo da će Korejka biti u finalu

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.07.21. | 10:20

„Odlična je“, priznaje srpska šampionka

Ako neko zna kako se osvaja olimpijsko zlato, zna Milica Mandić. Osvojila ga je 2012. godine u Londonu, a imaće šansu i za koji sat u Tokiju, u verovatno poslednjoj borbi u karijeri, jer je najavila da će se oprostiti od tekvonda po završetku takmičenja.

Zbog svega toga priznaje Milica da je osećala veliki pritisak na leđima pre nego što je turnir za nju krenuo.

Izabrane vesti

Samo tako izgleda da sam bila mirna, jer sam na neki način osećala veliki stres pred takmičenje, pošto sam imala ogromnu želju. Znala sam da smo kvalitetni, ali su i prethodnih dana ispadali favoriti i to od nekih anonimusa, što je sve doprinelo tom pritisku. Trudila sam se da budem smirena, da slušam Galeta i da nastup iz borbe u borbu bude sve bolji“, pričala je Milica posle pobede u polufinalu.

Nije bila laka borba za finale, Francuskinja Loren se dobro držala do poslednje runde.

Povela sam sa 3:0 i umesto da odem nazad, ostala sam u mestu i primila bod. Na kraju je sve dobro ispalo, napravila sam poen rukom, kojim sam prešla u vođstvo i znala sam da će ona morati da juri, da napadne, a meni su u tome najbolje tehnike“.

U finalu Mandićevu čeka borba sa Korejkom Dabin Li, koju Milica veoma poštuje.

Korejka je odlična, mi smo i prognozirali da će ona biti u finalu. Imala je jako tešku polufinalnu borbu sa protivnicom iz Britanije i pobedila je u poslednjim sekundama. Jako je kvalitetna rivalka, predstavnica je pravog korejskog stila sa mnogo kretanja, dosta radi klinč borbu“, ocenila je Milica Mandić, koja je istakla u svemu ogromnu pomoć selektora Dragana Jovića, bez kojeg, kako je rekla, ne bi stigla dovde.


tagovi

tekvondoMilica Mandićtokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara