Dejan Milosavljev (©AFP)
Dejan Milosavljev (©AFP)

Milosavljev: Dolazi naših pet minuta

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.01.23. | 20:48

„Fali nam jako malo za plasman među osam najboljih, mada je to malo nekada puno. Moramo da prelomimo u našm glavama, da odigramo do poslednjeg minuta, a ne 40 ili 50“, rekao je čuvar mreže Orlova

(Od specijalnog izveštača Mozzart Sporta iz Katovica)

Kada je bilo najpotrebnije u finišu, odbranjeni sedmerac Dejana Milosavljeva Kaju Smitsu prelomio je meč protiv Holandije u poslednjem meču grupne faze. Uz Marka Milosavljevića, popularni Banda je bio junak utakmice. Odličan je bio i pivotmen Dragan Pešmalbek.

Izabrane vesti

Četiri pobede i dva poraza, učinak je čete Tonija Đerone na ovom šampionatu. Ostaje žal, ali ovo je korak napred u odnosu na prethodna velika takmičenja.

Utisak je pozitivan. Prezadovoljan sam što smo pobedili ovaj meč, da smo 11. na svetu. Učinićemo sve da u narednom periodu napravimo korak ili dva napred, da se borimo ravnopravno sa najboljim selekcijama na svetu, Francuskom, Danskom, Španijom, Švedskom, Norveškom“, rekao je Milosavljev i dodao:

Fali nam jako malo za plasman među osam najboljih, mada je to malo nekada puno. Nedostaju nam utakmice sa najjačim timovima. Siguran sam da će doći naših pet minuta, da ćemo uskoro da šansu oberučke iskoristimo“.

Samokritičan je jedan od najboljih golmana današnjice. Svestan je i propusta na ovom prvenstvu.

Sami sebi smo postavili veliki pritisak. Ovakvo prvo poluvreme ne prolazi protiv jačih ekipa. Izgubili bismo 10 razlike protiv Norveške. ’Ispeglali’ smo nekako u nastavku, ali mislim da ne smemo ovakve oscilacije sebi da dozvolimo ako želimo na vrh. Moramo da prelomimo u našim glavama, da odigramo do poslednjeg minuta, a ne samo 40 ili 50“, zaključio je golman Fuksea iz Berlina, lidera Bundeslige.



tagovi

Rukometna reprezentacija SrbijeSvetsko prvenstvo u rukometuDejan Milosavljev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara