Dejan Milosavljev (©Starsport)
Dejan Milosavljev (©Starsport)

Milosavljev kandidat za rukometaša godine u Nemačkoj

Vreme čitanja: 1min | sre. 28.12.22. | 14:52

Golman Fukse Berlina u najužem izboru pored Landina Jakobsena, Islanđana Kristjansona i Magnusona, Knora...

Prošle sezone najbolji golman nemačke Bundeslige, Dejan Milosavljev, nalazi se među kandidatima za rukometaša godine u Nemačkoj u izboru portala handball-world.news i magazina Bock auf Handball.

Srpski reprezentativac je jedan do dvojice čuvara mreže koji se našao u ovom izboru. Osim popularnog Bande, tu je i legendarni Danac iz Kila, Niklas Landin Jakobsen. Kandidati za rukometaša godine su i Jim Gotfridson (Flensburg), Fin Hangštajn (Ajzenah), Juri Knor (Raj Nekar Leven), Gisli Kristjanson (Magdeburg), Hans Lindberg (Fukse Berlin), Dominik Mapes (Gumersbah), Omar Ingi Magnuson (Magdeburg) i Kasper Mortensen (Hamburg).

Izabrane vesti

Zamimljivo, osim golmana Niklasa Landina Jakobsena nema nijednog igrača Kila, vicešampiona Nemačke.

Nažalost, Milosavljev se povredio pre desetak dana. Nije ga bilo u timu u utorak kada je Fukse u Berlinu dobio Lajpcig sa 28:22. Lisice su godinu završile na prvom mestu i vodiće veliku bitku za krunu sa Kilom, Magdeburgom i Rajn Nekar Levenom. Učešće nekadašnjeg golmana Partizana i Vardara je pod znakom pitanja za Svetsko prvenstvo u Poljskoj i Švedskoj koje kreće za dve nedelje. Orlovi su u grupi u Katovicama sa Nemačkom, Katarom i Alžirom.

Milosavljev je dve godine uzastopno najbolji golman najjačeg šampionata na svetu. Sakupio je 368 intervencija na 34 meča u protekloj Bundesligi. Iza sebe ostavio je Niklasa Landina, Kevina Melera...

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE SRBIJA BITI ŠAMPION SVETA U RUKOMETU JE 50,0. DANSKA JE PRVI FAVORIT (2,10).


tagovi

Dejan MilosavljevFuhseRukometna Bundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara