Miran Kujundžić i Aleksandar Nedeljković u bloku (©FIVB)
Miran Kujundžić i Aleksandar Nedeljković u bloku (©FIVB)

Miran Kujundžić: Ne mogu da dođem do vazduha, jedna od najdužih utakmica u mojoj karijeri

Vreme čitanja: 3min | pon. 26.06.23. | 10:14

Odbojkaši zadovoljni zbog četvrte pobede u Ligi nacija

Morali su odbojkaši dobro da se pomuče da bi pobedili Holanđane. Došli su do trijumfa posle pet setova u Roterdamu, pa sada imaju skor 4-4.

U nedelju je zvanično zatvoren drugi turnir Lige nacija, sve ekipe se vraćaju kući i počinju pripreme za treći vikend koji se igra od 4. do 9. jula.

Izabrane vesti

Izabranici Igora Kolakovića zbog slavlja protiv Holanđana dolaze u Beograd u dobrom raspoloženju.

"Važna pobeda, a igra je i sa naše i sa njihove strane bila na mišiće. Opravdanje ili ne - ali, celokupna ekipa proteklih dvadesetak dana, ako ne i više, pre turnira u Japanu, ima problema sa virusima raznim", rekao je kapiten Marko Ivović. "Još to traje, teško je doći do nekog ritma i treninga da fizička snaga bude na nivou. Mislim da iz tih razloga dolazi do pada u igri. Ali dobro, pred nama ima još mnogo da se igra ovog leta. Zasad smo ostali u igri za Fajnal ejt. To je možda i najvažnije, pored ove pobede. Imamo još nade i vere da možemo da nastavimo. Svaka čast momcima, izdržali smo junački poslednja dva seta, dva i po. Idemo dalje".

Slične utiske posle meča imao je i srednji bloker Petar Krsmanović.

"Veoma teška i iscrpljujuća utakmica za sve nas. Mislim da je presudio četvrti set, u kome smo pobedili sa 35:33. U petom smo svi bili ubeđeni da ćemo pobediti. Imali smo propuštene šanse u trećem setu", ispričao je Krsmanović. "U prvom nam je palo minimum pet-šest asova ako se ne varam. Oni su dobro odigrali, a izgubili smo ga 22:25 - skoro na razliku. Na kraju pet setova, momci su zaslužili ovu pobedu. Idemo dalje, sledeći turnir je u Americi. Na prva dva turnira smo ostvarili isti skor 2-2, a nadam se da ćemo u Anhajmu napraviti iskorak i zabeležiti tri ili četiri pobede".

Veoma srećan zbog trijumfa bio je i Miran Kujundžić, koji je sa 26 poena bio najbolji poenter.

"Neverovatnih pet setova, mislim jedna od najdužih utakmica u mojoj karijeri. Veoma važna kako za tabelu u Ligi nacija, tako i za generalni plasman. Znamo koliko su nam svi mečevi bitni. Ne mogu da dođem do vazduha posle teške četiri utakmice. Svaki momak je dao sve od sebe, kako je duel odmicao igrali smo sve bolje. Drago mi je što smo uspeli da izvučemo pobedu i idemo zadovoljni kući. Sa ovom pobedom smo zadržali dobru poziciju, i dalje smo u borbi za Fajnal ejt. Idemo sad za Beograd da se spremimo, popravimo šta treba i onda na put za Ameriku. Tamo nas čekaju četiri teške utakmice - igramo protiv Francuza, Kubanaca... Neće biti lako sigurno", podvukao je Miran Kujundžić.



tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija SrbijeMiran KujundžićPetar KrsmanovićMarko Ivović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara