Odbojkašice Vero Volej Milana (©CEV)
Odbojkašice Vero Volej Milana (©CEV)

Mirjam Sila: Nismo očekivali ovakvih 3:0, imali smo noćne more od prošle godine

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.11.23. | 17:35

"Očigledno da smo mnogo toga promenili, bili smo veoma dobri u napadu od početka u njihovoj kući", rekla je italijanska odbojkašica

Retko se poslednjih godina dešava da neko pobedi Vakif maksimalnim rezultatom. Pa još da se to dogodi u sred Istanbula...

Sinoć je tako nešto pošlo za rukom odbojkašicama Vero Volej Milana. Mirjam Sila i drugarice su odigrale odličan meč, prikazale mnogo bolju partiju nego prethodni put kada su u Turskoj izlazile na megdan istom protivniku... Tada je tuski tim glatko došao do pobede, iako je to bio meč četvrtfinala Lige šampiona.

Izabrane vesti

Sada su Italijanke uzele tri boda i zasele na prvu poziciju u grupi tačno na polovini ligaškog dela.

"Moram da kažem da nismo očekivali ovakvih 3:0, ali smo naporno radili kako bismo se pripremili za ovaj okršaj", rekla je Mirjam Sila posle meča. "Još smo imali noćne more od prošle godine i želeli smo da se predstavimo u drugačijem svetlu. Očigledno da smo mnogo toga promenili, bili smo veoma dobri u napadu od samog početka u njihovoj dvorani. Nije lako tu igrati, ali smo mi bili veoma fokusirani i koncentrisani, u sva tri seta nismo imali dramatične padove".

I trener Marko Gaspari nije štedeo reči pohvale za svoju ekipu...

"Odličan meč. Uradili smo upravo ono što smo nameravali... Želeli smo agresivno da uđemo u utakmicu i da sprovedemo u delo ono što smo radili poslednjih nekoliko nedelja. Svakako smo očekivali da se Vakif nikad neće predati. Malo smo grešili na servisu... Ponosan sam na sve igračice, koja god je igrala dala je ogroman doprinos. Makar i za samo jednu akciju. Ova pobeda mora da pokaže da smo zaista opasni, kada uđemo u meč sa pravom koncentracijom, stavom i veštinama koje imamo", rekao je Gaspari.

Vero Volej Milano sada ima skor 3-0, Vakif je iza sa 2-1, Jedinstvo je trećeplasirano sa jednim trijumfom i dva poraza, dok je Miluz na dnu sa učinkom 0-3.

U narednom kolu ekipa iz Milana igra sa Miluzom, a Vakifbank dočekuje tim iz Stare Pazove.


tagovi

ŽOK Vero Volej MilanovakifbankCEV Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara