(©CEV)
(©CEV)

Mladi odbojkaši se za evropsku vizu bore u Strumici

Vreme čitanja: 1min | pet. 29.12.23. | 14:37

Rivali Srbije u grupi su Turska i Rumunija

Turnir Zonske I runde kvalifikacija za EP 2024. u konkurenciji kadeta odigraće se od 18. do 21. januara u Strumici, u Severnoj Makedoniji.

Na turniru će igrati šest reprezentacija podeljenih u dve grupe. Srbija će se takmičiti u B grupi sa Turskom i Rumunijom, dok će u A grupi igrati Severna Makedonija, Grčka i takozvano Kosovo.

Izabrane vesti

Po završetku takmičenja po grupama odigraće se finalni meč između pobednika obe grupe, koji će odlučiti o plasmanu na EP.

Plasman na EP iz Zonske, I runde kvalifikacija, izboriće pet pobednika turnira, koji će se odigrati najkasnije do 31. januara 2024. U II rundi kvalifikacija iz BVA mogu igrati maksimalno četiri reprezentacije u konkurenciji kadeta.

Druga runda kvalifikacija odigraće se od 11. do 14. aprila, a žreb će se obaviti u februaru 2024.

EP 2024. u konkurenciji kadeta odgiraće se u Sofiji i Plovdivu u Bugarskoj od 10. do 21. jula 2024. Na EP će igrati odbojkaši rođeni 2007. i mlađi. Na prvenstvu Evrope će igrati 16 reprezentacija podeljenih u dve grupe sa po osam selekcija. Igraće se po jednokružnom bod sistemu, a plasman u polufinale izboriće po dve prvoplasirane selekcije.




tagovi

odbojkaški savez srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara