Lamar Džekson (©AFP)
Lamar Džekson (©AFP)

Mogu li Bilsi da zaustave Lamara? Dalton vodi Sejntse u Londonu, Petriotsi s rezervnim kvoterbekom

Vreme čitanja: 6min | ned. 02.10.22. | 10:59

NFL: U žiži današnjih utakmica četvrtog kola duel u Baltimoru gde stiže prvi favorit za titulu. Danas na programu (15.30) prvi meč u engleskoj prestonici. Brajan Hojer menja Meka Džonsa za Nju Ingland na Lembo fildu u Grin Beju. Silno oslabljeni Los Anđeles Čardžersi i Klivlend Braunsi

Šlager današnjeg programa četvrtog kolu NFL šampionata je duel u Baltimoru – Rejvensi čekaju prvog favorita za titulu, Bafalo Bilse (19.00).

Gledaćemo obračun Lamara Džeksona i Džoša Alena, trenutno dva najveća favorita za laskavu nagradu MVP lige. Kvoterbek domaćeg tima igra fantastično na početku sezone. Ne greši mnogo kao prethodnih godina, a njegovo trčanje s pozicije vođe napada je bilo neuhvatljivo za rivale u prva tri kola. Nije ga pokolebalo što i dalje igra na ruki ugovoru, nije se dogovorio za novi paraf, ali kako igra u ovom šampionatu, Baltimor će naredne godine morati dobro da isprazni bankovni račun ako želi da ga zadrži. Mnogi predviđaju cifru veću od 50.000.000 dolara po sezoni, koliko je sada rekordna suma koju dobija Eron Rodžers u Grin Bej Pekersima.

Izabrane vesti

S druge strane je Džoš Alen, koji je briljirao u prva dva kola, ali je napad Bilsa zaribao prošle nedelje u Majamiju (samo 19 poena). Očekuje se meč dva eksplozivna napada. Odbrana gostiju je pretrpela ozbiljne udarce prethodnih nedelja. Sejfti Majka Hajd je završio sezonu zbog problema s vratom, najbolji kornerbek Tredevijus Vajt se i dalje nije oporavio od operacije kolena, a van stroja su i tekl Džordan Filips i kornerbek Kristijan Benford. Pod znakom pitanja su i Ed Oliver i Dejn Džekson, koji nisu igrali protiv Dolfinsa prethodnog vikenda, kada su Bilsi prvi put poklekli u sezoni.

19.00: (2,55) Baltimor Rejvens (14,0) Bafalo Bils (1,60)

Moraće odbrana Bafala da nađe rešenje za Lamarovo trčanje, ali ni defanzivi Rejvesa neće biti lako da stanu na put Džošu Alenu i njegovim glavnim metama, Stefonu Digsu i Gabrijelu Dejvisu. Očekujemo neizvestan duel, a Bilsi su blagi favoriti.

U četvrtom kolu danas (15.30) ćemo gledati prvi meč van SAD-a. Tradicionalno, London je domaćin, odnosno velelepni stadion Totenhema. Sastaju se Nju Orleans Sejntsi i Minesota Vajkingsi. Tim iz Luizijane ne može da računa na povređenog startnog kvoterbeka Džejmisa Vinstona koji je bio slab u prva tri kola, a u britanskoj prestonici menjaće ga veteran Endi Dalton, nekadašnji vođa napada Sinsinatija, a prethodne dve godine rezerva u Dalasu i Čikagu. Sejntsima neće igrati ni najbolji risiver Majkl Tomas, gard Andrus Pit i sejfti Markus Mej, roviti su i raning bek Elvin Kamera i risiver Džarvis Lendri, pa bi Minesota to mogla da iskoristi i ostvari treći trijumf. Kod kvoterbeka Vajkingsa Kirka Kazinsa nikad se ne zna, od nedelje do nedelje igra od sjaja do očaja i obrnuto. Džastin Džeferson i Adam Tilen trebalo bi da budu prevaga u napadu protiv ove sezone ne tako dobro odbrane Nju Orleansa.

15.30: (2,55) Nju Orleans Sejnts (14,0) Minesota Vajkings (1,60)

Nju Ingland je otpisan na Lembo fildu protiv Grin Beja. Četa Bila Belilčika je daleko od plej-ofa. Prošle nedelje se povredio startni kvoterbek Mek Džons, a menjaće ga u Viskonsinu veteran Brajan Hojer, nekada večita zamena Toma Brejdija u Petriotsima.

22.25: (1,25) Grin Bej Pekers (15,0) Nju Ingland Petriots (4,60)

Eron Rodžers se još nije navikao da igra bez Devontea Adamsa, koji je otišao u Las Vegas, ali polako i to dolazi na svoje mesto. Protiv Tampe je briljirao ruki Romeo Dabs. Odrbana Pekersa je sjajna na startu sezone, velika snaga tima. Prošle nedelje do poslednjeg minuta nije Brejdiju dopustila nijedan tačdaun u Tampi. Očekujemo ubedljiv trijumf Siraša protiv tima Bila Beličika.

Džastin Herbert (©AFP)Džastin Herbert (©AFP)

Los Anđeles Čardžersi su veliko razočaranje na startu sezone. Samo jedna pobeda, malo je od tima kome su davane šanse da se bori za Superboul. Povrede su desetkovale tim iz Grada anđela. Prošle nedelje je kvoterbek Džastn Herbert igrao i pored evidentnih problema sa rebrima. Džeksonvil je oduvao domaćina na Sofaj stadionu. Van stroja su i dalje dvojica bitnih risivera, Kinan Alen i Džejlen Gejton, a odbrana je desetkovana neigranjem najboljeg „pes rašera“ Džoa Bose koga neće biti makar mesec dana. Ofanzivni levi tekl, koji je najvažniji u napadu za čuvanje kvoterbeka, Rašon Slejter, neće igrati do kraja sezone, što je veliki udarac za krhku ofanzivnu liniju Čardžersa. Dva vezana poraza upalila su alarm pred gostovanje jednoj od najgorih ekipa u ligi, Hjuston Teksansima (19.00). Novi neuspeh bi tim iz Los Anđelesa udaljio od borbe za plej-of.

19.00: (3,10) Hjuston Teksans (14,0) Los Anđeles Čardžers (1,45)

Klivlend ima solidan start od 2-1, ali mnogo problema u Ohaju. Dešona Votsona neće biti još osam mečeva zbog suspenzije, a solidno ga menja Džejkobi Briset. Napad Braunsa se zasniva na najboljem tandemu raning bekova u ligi, Niku Čabu i Karimu Hantu. Prošle nedelje je saobraćajni udes imao vođa odbrane Majlis Geret, prvi pik na draftu 2018. godine. Njega neće biti u timu nekoliko nedelja. Roviti je i Džedevajn Klauni, pa je to veliki problem pred odlazak Atlanti u Džordžiji (19.00). Problem s povredama imaju i Detroit i Njujork Džajantsi. Lajonsi ne mogu da računaju na najbolje napadače, raning beka Deandre Svifta i risivera Amona Raa Sent Brauna. Biće problem za Džereda Gofa, vođu napada tima iz grada Forda.

Džajantsi ne mogu da računaju na dvojicu najboljih risivera, Sterlinga Šeparda i Kadarijusa Tonija. Pitsburg posle dva vezana poraza mora da pobedi Džetse (19.00). Ukoliko to ne ostvari, moglo bi da dođe do promena na poziciji kvoterbeka, da Mič Trubiski prepusti mesto rukiju Kenetu Piketu. Veliki problem za Stilerse je povreda defanzivnog MVP lige, Ti Džej Vota, koga nećemo gledati na terenu bar još dva vikenda.

19.00: (1,70) Njujork Džajants (13,0) Čikago Bers (2,40)

Za Las Vegas je duel sa divizjskim rivalom Denverom večeras (22.25) u Nevadi biti ili ne biti. Iako se dosta očekivalo od tima koji je pojačao najbolji risver lige Devonte Adams, Derik Kar i kompanja su jedini tim sa sva tri poraza, doduše svi su bili u neizvesnim završnicama. Bronkosi ne briljiraju, nije se proslavio ni skupo plaćeni Rasel Vilson, pojačanje iz Sijetla, ali ekipa iz Kolorada ima dva trijumfa i može mirnije da uđe u meč. Obrana Denvera je granitna, biće problema za Kara i Adamsa da je probiju. Za domaćina neće igrati risiver Hanter Renfro.

22.25: (1,70) Las Vegas Rejders (13,0) Denver Bronkos (2,40)

Filadelfija je jedini tim sa maksimalnim učinkom u ligi, a danas (19.00) u Pensilvaniji stiže sve bolji Džeksonvil. U nekadašnju kuću vraća se trener Džeguarsa Dak Pederson koji je pre četiri i po godine doneo Superboul titulu Iglsima posle magičnog meča i pobede protiv favorizovanih Petriotsa koje je vodio Tom Brejdi. Domaćin jeste favorit, Džejlen Harts igra za klasu bolje nego prethodne dve sezone, ali i gostujući kvoterbek, pik prve runde drafta 2021. godine, Trevor Lorens, igra sjajno, prija mu saradnja sa Pedersenom, za razliku od prethodnog šampionata kada je imao mnogo problema pod vođstvom Urbana Majera. Razbio je Koltse i Čardžerse, pa sada juri i Iglse. Napad Filadelfije deluje fantastično na početku šampionata, sa dvojicom elitnih risivera Ej Džej Braunom i Devonteom Smitom.

19.00: (1,40) Filadelfija Igls (14,0) Džeksonvil Džeguars (3,35)

Za Karolinu i Arizonu je duel u Šarlotu (22.05) možda poslednja šansa da se uključe u bitku za plej-of. Oba tima imaju skor 1-2. Malu prednost dajemo Pantersima, dok se neizvestan meč očekuje u divizijskom dvoboju Indijanapolisa i Tenesija. Gledaćemo obračun dvojice verovatno najboljih raning bekova lige, Derika Henrija i Džonatana Tejlora. Obe franšize su tek prošle nedelje zabeležile prvi trijumf, pa ulaze osokoljene u duel u Indijanapolisu. Na četiri od pet prethodnih međusobnih mečeva slavili su Tajtensi iz Nešvila.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------

NFL – 4. KOLO

Petak

Sinsinati Bengals - Majami Dolfins 27:15 (7:3, 7:9, 0:3, 13:0)

Nedelja

15.30: (2,55) Nju Orleans Sejnts (14,0) Minesota Vajkings (1,60) *

19.00: (2,20) Atlanta Falkons (13,0) Klivlend Brauns (1,80)

19.00: (2,55) Baltimor Rejvens (14,0) Bafalo Bils (1,60)

19.00: (1,60) Dalas Kaubojs (14,0) Vašington Komanders (2,55)

19.00: (1,60) Detroit Lajons (14,0) Sijetl Sihoks (2,55)

19.00: (3,10) Hjuston Teksans (14,0) Los Anđeles Čardžers (1,45)

19.00: (1,60) Indijanapolis Kolts (14,0) Tenesi Tajtens (2,55)

19.00: (1,70) Njujork Džajants (13,0) Čikago Bers (2,40)

19.00: (1,40) Filadelfija Igls (14,0) Džeksonvil Džeguars (3,35)

19.00: (1,60) Pitsburg Stilers (14,0) Njujork Džets (2,55)

22.05: (1,80) Karolina Panters (13,0) Arizona Kardinals (2,20)

22.25: (1,25) Grin Bej Pekers (15,0) Nju Ingland Petriots (4,60)

22.25: (1,70) Las Vegas Rejders (13,0) Denver Bronkos (2,40)

Ponedeljak

02.20: (1,85) Tampa Bej Bakanirs (13,0) Kanzas Siti Čifs (2,15)

Utorak

02.15: (1,70) San Francisko Fortinajners (13,0) Los Anđeles Rems (2,40)

*igra se u Londonu

***kvote su podložne promenama



tagovi

američki fudbalNFLNFL ligaGrin Bej PakersEron RodžersTampa Bej BakanirsTom BrejdiPatrik MahomsKanzas Siti ČifsBaltimo RejvensDžoš AlenBafalo Bils

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara