Momir Ilić (©MN Press)
Momir Ilić (©MN Press)

Momir Ilić: Ne mogu da krivim igrače, uradili su sve

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.06.22. | 11:14

Vesprem ostao bez titule u Mađarskoj, posle poraza od Pik Segeda

Na kraju ligaškog dela u Mađarskoj rukometaši Vesprema bili su na vodećoj poziciji. Imali su 24 pobede i dva nerešena meča, ukupno 50 osvojenih bodova. Pik Seged je bio odmah iza, na drugom mestu sa tri boda manje - 23 trijumfa, jedan remi, dva neuspeha. Međutim, u finalu taj učinak ništa nije značio... Iako je ekipa Momira Ilića dobila prvi meč jednim golom razlike - 29:28, nije uspela da uzme titulu.

Tim za koji igra srpski reprezentativac Bogdan Radivojević slavio je u revanšu 30:29 i došao do pehara zbog više postignutih golova u gostima.

Izabrane vesti

Praznih šaka je ostala srpska četa u Vespremu - Momir Ilić, Petar Nenadić i Vladimir Cupara...

"Čestitam šampionima. Boli ovaj poraz, nismo imali sreće", rekao je trener poraženog sastava Momir Ilić. "Ne mogu da krivim svoje igrače, uradili su sve. Ponosan sam na njih, ali mi je žao što nismo obradovali naše navijače. Možemo da budemo bolji na fajnal-foru Lige šampiona narednog vikenda".

Mnogo zadovoljniji s razlogom bio je trener Pik Segeda Španac Huan Karlos Pastor, koji je na klupi tog kluba još od 2013. godine. Njegov tim je odbrani titulu osvojenu prošle godine.

"Veliko poštovanje imam prema ekipi Vesprema, želim im mnogo uspeha na završnom turniru Lige šampiona. Odigrali smo sa njima dve odlične utakmice, što je dobra stvar za mađarski rukomet. Čestitam igračima, a veliko hvala navijačima koji su nas bodrili i pored toga što smo prvi meč u finalu izgubili. Čestitam Rosti, odigrao je najbolji meč u karijeri", pohvalio je Huan Karlos Pastor mladog igrača koji je u trijumfu učestvovao sa šest golova.

Podsetimo, naš reprezentativac Bogdan Radivojević je postigao četiri pogotka za pobednički sastav.


tagovi

Momir IlićVespremPik SegedBogdan RadivojevićVladimir CuparaPetar Nenadić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara