Odbojkašice Srbije (©MN Press)
Odbojkašice Srbije (©MN Press)

Može li luđe? Ruta odbojkašica - Brazil, Amerika, Japan, Tajland, pa onda Olimpijske igre u Parizu

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.02.24. | 11:39

Objavljen je domaćin finalnog turnira Lige nacija u ženskoj konkurenciji

Neće još dugo biti poznato sa kakvim sastavom će Đovani Gvideti igrati Ligu nacija pred Olimpijske igre, ali sada se zna kakva je kompletna ruta Srbije u komercijalnom takmičenju... Prvo Brazil, pa Amerika, Japan i onda finalni turnir na Tajlandu - ukoliko se plasiraju. Posle toga Pariz i napad na jedino zlato koje nedostaje sjajnoj generaciji.

Da li je moglo luđe? Teško... Sve destinacije u Ligi nacija su prilično daleke, tako da će takmičenje biti veoma izazovno.

Izabrane vesti

Finalni turnir odigraće se od 20. do 23. juna u dvorani Huamrak u Bangkoku - saopštila je Svetska odbojkaška federacija. Takođe, poznato je da će seniorke Srbije tokom treće sedmice igrati u Fukuoki, a objavljena je i satnica utakmica.

Takmičenje po grupama u konkurenciji odbojkašica odigraće od 14. maja do 16. juna. Naša selekcija odigraće prvi meč u Rio de Žaneiru protiv Dominikanske Republike u četvrtak, 16. maja od 2.00 časa ujutro po našem vremenu.

Seniorke Srbije će drugu utakmicu u Rio de Žaneiru odigrati u petak, 17. maja od 19.00 časova po našem vremenu protiv Tajlanda, a treću u subotu, 18. maja od 19.00 časova po našem vremenu protiv Kine. Četvrti meč Srbija će odigrati u nedelju, 19. maja od 15.00 časova po našem vremenu protiv Brazila. U Brazilu će još igrati i Kanada, SAD i Koreja.

U okviru druge sedmice, od 28. maja do 2. juna, Srbija će igrati u Arlingtonu, u SAD, a prvi meč će odigrati protiv Poljske u utorak, 28. maja od 23.00 časa po našem vremenu. Drugi rival Srbije u Arlingtonu biće Turska u petak, 31. maja (2.30 po našem vremenu). Srbija će treću utakmicu u SAD odigrati protiv Kanade u petak, 31. maja (23.30 po našem vremenu). Srbija će u nedelju, 2. juna od 3.00 časa po našem vremenu igrati protiv Bugarske u četvrtom meču u Arlingtonu. U SAD će pored domaćina igrati i Nemačka i Koreja.

Treća sedmica će se odigrati od 11. do 16. juna u Fukuoki, u Japanu. Srbija će prvi meč odigrati u sredu, 12. juna protiv Holandije od 8.30 časova po našem vremenu. Drugi rival Srbije u Japanu biće Francuska u petak, 14. juna od 5.00 časova po našem vremenu, a treći Japan u subotu, 15. juna od 12.20 časova po našem vremenu. Srbija će u nedelju, 16. juna u poslednjem meču u okviru takmičenja po grupama igrati protiv Italije od 8.00 časova po našem vremenu. Pored Srbije i domaćina, u Japanu će igrati i SAD, Kanada, i Koreja.

Seniorke Srbije u interkontinentalnom delu neće igrati protiv SAD, Nemačke i Koreje. Svaka reprezentacija će tokom jedne sedmice odigrati četiri utakmice, odnosno ukupno 12. Na finalni turnir će se plasirati domaćin i još sedam najuspešnijih selekcija. Sve utakmice Lige nacija direktno će prenositi TV Sport Klub.


tagovi

odbojkaški savez srbiježenska odbojkaška reprezentacija SrbijeĐovani Gvideti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara