"Flojd Mejveder"
"Flojd Mejveder"

Može li Pakjao ono što niko nije uspeo? Pet najboljih borbi Flojda Mejvedera (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 30.04.15. | 15:21

"Novac mi je važniji od rekorda", priznaje Amerikanac dok redom ruši protivnike

Flojd MejvederSamo dva dana ostalo je do najvećeg sportskog događaja u godini.  U "borbi veka" u Las Vegas sastaće se Flojd Mejveder i Meni Pakjao, a kladionice kao favorita vide do sada neporaženog Amerikanca. Mejvederov besprekoran bilans je razlo - 47 pobeda na isto toliko mečeva od čega 26 nokautom. 

Stoga je i u MOZZART kladionicama pobeda domaćeg favorita očekivana - kvota na Mejvedera iznosi 1,45. Opklada da će Pakjao pobediti mogla bi da vam uplatu pomnoži sa 2,95.

Izabrane vesti

Ali da se vratimo na sam meč. Za razliku od ranijih izjava, bokser kojeg nazivaju "Novac", sada je pokušao da smanji tenziju, Iako je još jednom propisno iznevirao romantike zaljubljene u plemenitu veštinu.
"Ljudi me pitaju za rekord Rokija Marćana, ali vreme je da se povučem. Boks mi neće nedostajati. Možda je rezultat od 50 borbi bez poraza za nekoga značajan, ali meni ništa ne znači. Novac mi je važniji od rekorda, moje ćerke ne mogu da se hrane od te nule".

Zato će moći od nekih drugih "nula". A njih je na Mejvederovom bankovnom računu na pretek. Od subotnjeg meča, 38-godišnji bokser će zaraditi neverovatnih 180.000.000 dolara, dok će Pakjao biti teži za "samo" 120.000.000. Uostalom, Mejveder je u 2014. godini bio ubedljivo najplaćeniji sportista sveta.  On je prošle godine inksirao 105.000.000 dolara. Svaki dolar  je zarađen od boksa, nijedan od sponzora. Iza njega našli su se Kristijano Ronaldo sa 80.000.000 i Lebron Džejms 73.000.000 dolara.

Američkom bokseru ovo će biti pretposlednja borba u karijeri. Poslednji put će u ring ući u septembru. Ali dok se to ne desi, red je da se podsetimo nekih ranijih. Redakcija portala mozzartsport.com stoga vam predstavlja njegovih najboljih pet borbi.

5.  Flojd Mejveder vs Migel Koto (5. maj 2012,  MGM garden, Las Vegas)

Duel Amerikanca i Portorikanca nazvan je toliko često rabljenom sintaksom "Kraljevi ringa" s tim da je ovaj put ona zaista imala smisla. Mejveder je u borbu ušao sa rezultatom 42:0 dok je njegov suparnik imao 37 pobeda i dva poraza. Flojd je trijumfovao odlukom sudija i tako odbranio šampionske titule u srednjoj kategoriji.

4. Flojd Mejveder vs Oskar De la Oja ( 5. maj 2007, MGM Garden, Las Vegas)

Poslednja "borba veka". Pobedu je odneo Mejveder. Amerikancu je to bila 37 pobeda u karijeri, dok je De la Oji to bio peti poraz. "Zlatni dečko", kako još nazivaju De la Oju, posle poraza nije imao razloga za tugu jer je od ovog meča zaradio 56.000.000 dolara a njegov sunarodnik za borbu dobio 25.000.000 dolara. Posle ove pobede i osvajanja šampionskog pojasa  Mejvederu je popularnost skočila i te godine je osvojio nagradu "Borac godine".

3. Flojd Mejveder vs Hose Luis Kastiljo (20. april 2002, Mandelej bej hotel, Las Vegas)

Bio je ovo  drugi duel dvojice boksera u godini. Tada 25-godišnji Amerikanac savladao je tri godine starijeg Meksikanca i odbranio titulu svetskog šampiona u  lakoj kategoriji koju mu je oduzeo šest meseci ranije. Oba puta sudije su odlučivale pobednika.

2. Flojd Mejveder vs  Šejn Mozli (1. maj 2010, MGM Grand garden, Las Vegas)

“Novac” je pre ovog susreta imao 40 pobeda, dok je Mozli, čiji je nadimak “Šećer”, ostvario šest pobeda više, ali uz pet poraza. Posle 12 rundi fantastične borbe, sudije su odlučile da je Mejveder pobednik. Posle ovog susreta, on je bio bogatiji za 40.000.000 a njegov protivnik za 7.000.000 dolara.

1.Flojd Mejveder vs Dijego Korales (20. januar 2001, MGM Grand Garden, Las Vegas)

Pre ovog susreta bilo je sigurno da će jedan od boksera doživeti prvi poraz u profesionalnoj karijeri. Mejveder je do ove borbe nanizao 24 pobede, a Korales 33. Nakon što je Korales pet puta bio u nokdaunu, njegov tim je tražio da se meč prekine, uprkos njegovom protivljenju. Mejveder je trijumfovao tehničkim nokautom i na taj način nastavio svoju seriju nepobopedivosti. Šest godina posle ove borba, Korales je poginuo u saobraćajnoj nesreći blizu svog doma u Las Vegasu.

Subotnji meč sa Pakjaom predstavljaće krunu impresivne karijere 38-godišnjeg Amerikanca. Da li će nastaviti svoj neverovatni niz nepobedivosti ili pokleknuti pred "Pesnicom nacije" pogledajte u subotu, četiri časa posle ponoći.

Piše: Strahinja Jovanović;
Foto: Action Images.


tagovi

Mani PakjaoFlojd Mejvederboks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara