Baris Puhovski (©ARKUS liga)
Baris Puhovski (©ARKUS liga)

Mučenje Vojvodine, Puhovski u finišu slomio Leskovčane

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.11.22. | 20:58

Arkus Superliga Srbije za rukometaše: Šampion tek u poslednjih pet minuta uspeo da dođe do pobede protiv Dubočice sa 29:25 u prvom meču 11. kola

Umalo senzacija na Slanoj bari. Rukometaši Vojvodine 55 minuta su gubili na svom terenu od Dubočice, ali tek u poslednjih pet golovima iskusnih bekova Barisa Puhovskog, Milana Milića i Gregora Ocvrika stigli su do pobede protiv odličnih Leskovčana.

Pre četiri dana su Lale jedva dobili Crvenu zvezdu u Šumicama (24:23), takođe su prelomili meč u završnici. Ne igra tim Borisa Rojevića dobro u poslednje vreme, ove sezone ima mnogo jaču konkurenciju u domaćem šampionatu u Metaloplastici, Dinamu iz Pančeva i Partizanu, ali pobedi se u zube ne gleda pred subotnji prvi meč šesnasestine finala Kupa EHF protiv austrijskog Kremsa.

Izabrane vesti

Najbolju partiju u dresu Voše odigrao je letošnje veliko pojačanje, Belorus Baris Puhovski. Nekadašnji as Motora iz Zaporožja postigao je 11 golova, od kojih poslednja dva u finišu kada je slomljen otpor tima sa juga Srbije. Gregor Ocvirk je pet puta zatresao mrežu rivala, koliko je delo i levog krila Bojana Rađenovića. Hrvatski čuvar mreže Fran Lučin je bio standardno dobar, odbranio je 11 udaraca rukometašima Dubočice.

Kod Leskovčana, Andrija Atanasković je sedam puta pogodio gol Vojvodine, Goran Ristović pet, a Aleksandar Milićević četiri. Odličan na golu bio je veteran Miroslav Kocić sa 11 uspešnih intervencija.

SUPERLIGA SRBIJE – 11. KOLO

Utorak

Vojvodina – Dubočica 29:25 (10:13)

Sreda

18.00: Kikinda – Partizan

19.30: Dinamo Pančevo – Rudar Kostolac

Petak

19.00: Radnički Kragujevac – Jugović

20.00: Proleter Zrenjanin – Crvena zvezda

Subota

18.00: Topličanin – Metaloplastika

18.30: Obilić – Šamot



tagovi

RK VojvodinaARKUS ligaDubočicaRukometna superligaBoris Puhovski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara