Patrik Mahoms (©AFP)
Patrik Mahoms (©AFP)

Muk na Erouhedu: Prepotentni Čifsi ispustili +18, Sinsinati senzacionalni učesnik Superboula (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 31.01.22. | 00:20

NFL, plej-of: Bengalsi posle produžetka pobedili favorizovani Kanzas sa 27:24 u finalu Američke fudbalske konfrencije (AFC). Patrik Mahoms tragičar meča

Svi su videli Kanzas Siti u Superboulu za dve nedelje na Sofaj stadionu u Los Anđelesu. Sinsinati je bio otpisan na bučnom Erouhedu u finalu Američke fudbalske konferencije (AFC), ali muk na stadionu. Čifsi su poraženi, Bengalsli idu u borbu za prvi trofej Vinsa Lombardija u istoriji posle trijumfa sa 27:24 posle produžetka.

Prošle nedelje, čudesni Patrik Mahoms je odveo svoj tim do finala, posle trilera protiv Bafala (42:36), ali je samo nedelju dana kasnije lucidni kvoterbek bio tragičar meča. Vodili su domaćini sa 21:3 sredinom druge četvrtine, postigli tri tačdauna u prva tri napada, a onda su stali i dozvolili timu iz Ohaja da se vrati u igri. Jedva su Čifsi uspeli da uvedu meč u produžetak – 24:24.

Izabrane vesti

Opet je sreća bila na strani Kanzasa kod podbacivanja novčića kao protiv Bafala prošle nedelje, imali su prvi napad u produžetku, ali je Mahoms bacio drugu presečenu loptu na meču. Sejfti gostiju Von Bel ju je uhvatio. Tražio je Mahoms omiljenu metu, Tajrika Hila, koji je samo odbio loptu, koja je pala u ruke nekadašnjem defanzivcu Nju Orleansa Sejntsa. Prvi pik na draftu 2019. godine, Džo Barou, odveo je svoj tim do pobede. Odlično je u poslednjem napadu trčao raning bek Džo Mikson. Lak fild gol sa 31 jarda imao je kiker, ruki Ajvan Mekfirson. Lagano je pretvorio tri poena, za veliku pobedu Bengalsa i nastavak sna o tituli.

Prosto je neverovatno kako su Čifsi stali. U finišu druge četvrtine, na minut do kraja, raning bek Pirajn je smanjio prednost domaćina na 21:10. Mahoms je za manje od minut lagano odveo svoj tim do jarda do end zone rivala. Kockali su se domaćini, dopustili da im istekne vreme. Želeli su goluba na grani (tačdaun), a ostali su i bez vrabca u ruci (tri poena). To kao da je paralisalo četu Endija Rida koja je igrača katastrofalno u nastavku utakmice.

Sinsinati je igrao u nastavku fantastično u odbrani, probudio se “pes rašer” Trej Hendriksen i Bengalsi su smanjivali prednost, da bi šest minuta pre kraja prvi put poveli sa 24:21. Mahoms je uzeo loptu bio blizu end zone rivala, ali nije uspeo da stigne do tačduana. Na trećem pokušaja, napravio je fambl, ali ga je spasio ofanzivni linijaš. Kiker Harison Baker je izjednačio šutem sa 44 jardi. Prošle nedelje ih je fortuna pogledala u produžetku protiv Bafala, sada je bila na strani Barou i drugova – Sinsinati je hit sezone. Za dve nedelje u Los Anđelesu igraće protiv pobednika meča Remsa koji su pobedili San Francisko sa 20:17.

Džo Barou je bacio dva tačdaun pasa, imao jednu presečenu loptu, kompletirao je 23 dodavanja iz 38 pokušaja za 250 jardi. Džo Mikson je odlično trčao, sakupio je 88 jardi, dok je najbolji risiver bio Ti Higins sa 103 iz šest hvatanja. Patrik Mahoms je bacio tri tačdaun pasa, sve u prvom poluvremenu. Dva puta je izgubio loptu. Najbolji hvatač bio je tajt end Trevis Kelsi sa tačdaunom, 95 jarda iz 10 dodavanja.

-------------------------------

JOŠ SAMO JEDAN DAN! Osvoji Poršea sa samo jednim tiketom

Iskoristi poslednju priliku, dupliraj bodove i budi pobednik

Ostao je još jedan dan do kraja najvećeg kladilačkog takmičenja u regionu - Mozzart Gladijator

Ovo je poslednja prilika da uđeš u arenu, i osvojiš sjajne nagrade. Jer se danas DUPLIRAJU BODOVI. Dakle, svi poeni koje osvojiš (računaju se prva tri onlajn tiketa sportskog i uživo klađenja u danu) biće duplirani, a maksimalan broj poena koje možeš da osvojiš u jednom danu je 300.000. Što znači da za samo jedan dan možeš da stigneš do samog vrha i dođeš do Porše Makana.

-------------------------------

NFL, PLEJ-OF – FINALA KONFERENCIJA

AFC

Nedelja

Kanzas Siti Čifs - Sinsinati Bengals 24:24 - 24:27 p. p. (7:3, 14:7, 0:11, 3:3, 0:3)

NFC

Ponedeljak

Los Anđeles Rems - San Francisko Fortinajners 20:17 (0:0, 7:10, 0:7, 13:0)


tagovi

američki fudbalNFLNFL ligaKanzas Siti ČifsSinsinati BengalsPatrik Mahoms

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara