Dibo Semjuel (©AFP)
Dibo Semjuel (©AFP)

Muk na Lembo fildu: Specijalni tim uništio Pekerse, Fortinajnersi u finalu NFC-a (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.01.22. | 07:01

NFL, plej-of: San Francisko u ledenoj tundri u Viskonsinu, na temperaturi od -10 stepeni Celzijusovih, pobedio favorizovani Grin Bej sa 13:10 šutem kikera Robija Golda sa 45 jardi

Posle Tenesija u AFC-u, i lider NFC-a u ligaškom delu sezone NFL šampionata, Grin Bej, stao je već u prvom meču plej-ofa. San Francisko je jedva ušao u doigravanje, prošle nedelje je dobio Kaubojse u Dalasu, a sada je šokirao i prvog favorita za titulu, Pekerse, na ledenom Lembo fildu – 13:10.

Specijalni tim, vrednovan kao najgori u ligi, je po ko zna koji put uništio Erona Rodžersa i drugove. Od prvog napada i vođstva domaćina od 7:0, Grin Bej je vodio, imao prednost. Ništa u napadu nije mogao da uradi Džimi Garapolo po snežnom kijametu. Ipak, posle „seka“ na Rodžersu, na pet minuta pre kraja, kod rezultata 10:3 za Pekerse, pant je izblokran, a član specijalnog tima Fortinajnersa Talanoa Hufanga je pokupio loptu i uneo je u end zonu rivala za izjednačenje. Ono što nisu uspeli Garapolo i napadači gostiju, uspeo je malo poznati igrač, da postigne tačdaun.

Izabrane vesti

Rodžers ni u sledećem napadu nije uspeo da poentira, ostavljeno je na odbrani Pkeersa da spasi stvar, ali su gosti preko raspoloženog Diba Semjuela uspeli da stignu na 28 jardi od end zone rivala, a kikeru Robiju Goldu nije zadrhtala noga za muk na Lembo fildu.

21.00: (1,70) Tampa Bej Bakanirs (13,0) Los Anđeles Rems (2,40)

Prvi favorit za tutulu je ispao već u prvom meču plej-ofa, a ovo bi mogao da znači i kraj karijere u Pekersima za Erona Rodžersa koji i dalje ostaje plej-of gubitnik. Proteklih godina padao je u finalima NFC-a, a sada je stao na prvom stepeniku u polufinalu konferencije.

San Francisko je potvrdio da je noćna mora za Pekerse, pobedio ih je četvrti put uzastopno u plej-ofu u Rodžersovoj eri. Fortinajnersi sigurno gostuju naredne nedelje u borbi za Superboul, a videćemo da li idu u Tampa Bej na noge šampionima Bakanirsima ili u Los Anđeles na megdan divizijskom rivalu Remsima. Njihov polufinalni meč na pragramu je danas (21.00) na Floridi.

Imao je Rodžers mnogo bolje brojke od Garapola, ali je slaba to uteha za lucidnog kvoterbeka koji je i ove sezone ostao praznih ruku. Kvoterbek San Franciska imao je samo 11 uspešnih dodavanja iz 19 pokušaja za 131 jardu. Rodžers je kompletirao 20 od 29 pasova za 225, ali obojica nisu u snežnim uslovima za igru uspeli da bace nijedan tačdaun pas. Garapolo je krajem poluvremena bacio i presečenu loptu. Kod domaćina u napadu samo su se istakli Eron Džons i Devonte Adams. Gosti su bili jalovi u napadu, samo dva fild gola su postigli, ali specijalni tim je odneo prevagu.

------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

NFL – PLEJ-OF, POLUFINALA KONFERENCIJA

AFC

Subota

Tenesi Tajtens - Sinsinati Bengals 16:19 (0:6, 6:3, 10:7, 0:3)

Ponedeljak

00.30: (1,75) Kanzas Siti Čifs (13,0) Bafalo Bils (2,30)

NFC

Nedelja

Grin Bej Pekers - San Francisko Fortinajners 10:13 (7:0, 0:0, 0:3, 3:10)

21.00: (1,70) Tampa Bej Bakanirs (13,0) Los Anđeles Rems (2,40)

***kvote su podložne promenama


tagovi

američki fudbalNFLNFL ligaEron RodžersGrin Bej PakersSan Francisko Fortinajners

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara