Merijem Boz (© Reuters)
Merijem Boz (© Reuters)

Najbolja turska odbojkašica zaražena koronom

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.08.21. | 23:37

Poznat prvi par četvrtfinala Prvenstva Evrope

Problemi za reprezentaciju Turske kad im vreme nije. Branilac srebrne medalje sa prethodnog Prvenstva Evrope u završnicu ovog ulazi ophrvan kadrovskim nedaćama. Iz stroja je ispala najbolja igračica ovog tima Merijem Boz i kako stvari stoje neće je biti u sastavu za nedeljni četvrtfinalni susret sa Češkom u bugarskom Plovdivu.

Boz je „zakačila“ koronu, pokazalo je redovno testiranje i trenutno je u karantinu, sa malim, gotovo nikakvim, izgledima da pomogne koleginicama u prvom narednom meču. Turski mediji navode da Bozova ima samo asimptomatske znakove kovida i da će sačekati još jedan nalaz, u nadi da će biti negativan, kako bi mogla da se stavi na raspolaganje selektoru Đovaniju Guidetiju.

Izabrane vesti

Za zdravlje Merijem Boz izuzetno bi mogli da budu zainteresovani i u taboru reprezentacije Srbije. Pod uslovom da u nedelju veče izabranice Zorana Terzića savladaju Mađarsku, a Turska bude bolja od Češke, a onda preskoče po još jednu prepreku, u polufinalu Prvenstva Evrope bismo gledali reprizu finala od pre dve godine, kad smo u Ankari savladali domaćina 3:2. Dug je put pred obe selekcije, ali ako Turska ne bi mogla da računa na najbolju igračicu to će za nju biti ogromann hendikep. Zasad se ne zna da li je još neka turska odbojkašica inficirana, ali je poznato da se tokom treninga u Plovdivu povredila primač servisa Meliha Ismailoglu, stradao joj je skočni zglob i pitanje je hoće li moći da igra protiv Čehinja.

U subotu veče dobili smo prvi četvrtfinalni pari Prvenstva Evrope. Čine ga Švedska i Holandija. Najpre su Holanđanke u Plovdivu bile bolje od Nemica 3:1 (25:22, 23:25, 25:19, 25:23), da bi posle prave drame u istoj hali Šveđanke iznenadile domaću selekciju, pošto su u odlučujućem seti spasle dve meč lopte i na kraju smogle snage za preokret – 3:2 (12:25, 25:21, 25:22, 14:25, 19:17). Kakav su uspeh napravile Skandinavke postaje jasno da im je ovog prvo učešće na završnim turnirima posle 1983, ne samo da su prošle grupu, već su slavile i u prvom meču eliminacione faze.

OSMINA FINALA PRVENSTVA EVROPE ZA ODBOJKAŠICE

Subota:

Holandija - Nemačka 3:1

Bugarska – Švedska 2:3

Nedelja:

16.30: Turska – Češka

17.00 Hrvatska - Francuska

19.30 Poljska- Ukrajina

20.00 Srbija – Mađarska

Ponedeljak:

17.00 Italija – Belgija

20.00 Rusija – Belorusija


tagovi

Evropsko prvenstvo za odbojkašiceOdbojkaMerijem Boz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara