Kirikela i Malinov (FIVB)
Kirikela i Malinov (FIVB)

Najbolji dizač sveta iz 2018. godine: Nije bio hir, tražila sam vreme za odmor... Nikada više nismo razgovarali

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.11.23. | 11:00

Ofelija Malinov ispričala šta se dešavalo u njenom odnosu sa bivšim selektorom Macantijem

Nije mnogo prošlo od trenutka kada je Ofelija Malinov sa Italijom stigla do finala Svetskog prvenstva i nagrade za najboljeg dizača planete pa do situacije da za nju uopšte nema mesta u nacionalnom timu.

Njen slučaj je ostao u senci posle svega što se dešavalo sa Monikom De Đenero, Paolom Egonu, Kristinom Kirikelom... Mnogo veće zvezde su imale problem u odnosu sa sada već bivšim selektorom Davideom Macantijem, pa se nije toliko pričalo na temu izostavljanja dizača.

Izabrane vesti

U novom broju časopisa "Pallavolo Supervolley" Ofelija je pričala o svemu što joj se dešavalo u prethodnom periodu...

Ona je u januaru posle četiri godine napustila Skandići zbog neslaganja sa upravom kluba. Provela je polusezonu u Firenci, a novu takmičarsku godinu je započela u Kjeriju.

"Ovde veruju u mene i to je ono što mi je trebalo. Smatrala sam da sam psihički jaka osoba, nisam mislila da je to što mi se desilo moguće u životu. Umesto toga, kao da me je bokser udario i nisam mogla da ustanem", ispričala je Malinov.

Ove godine je na neki način ispalo kao da se Macanti i Malinov nisu razumeli.

"Kada je letos objavljen spisak za Ligu nacija, mog imena nije bilo na njemu... Bilo je teško komunicirati sa selektorom. Kao da pričamo na različitim jezicima... Kontradiktoran je, kaže jedno, a zapravo ne govori ništa. Tražila sam od njega vreme za odmor, a on me izostavio iz ekipe. Nikada više nisam razgovarala sa njim. Moj zahtev za više vremena za odmor nije bio hir... Pratila sam sve mečeve saigračica".

Govorila je detaljnije i o odnosu sa ostalim devojkama...

"Mnogi ljudi su mi bili biski, najviše Monika De Đenaro. Ali i Paola Egonu. Ona mi je rekla da me razume. Ono što je doživela ovog leta je slično... Bila je odbačena. Samo što to kada uradiš njoj ili meni nema istu težinu", naglasila je Malinov.



tagovi

Davide MacantiŽenska odbojkaška reprezentacija Italije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara