Nikola Karabatić (©Reuters)
Nikola Karabatić (©Reuters)

Nastavlja se Liga šampiona: Zagreb želi pune tribine protiv Svetaca, Pitlik plaši Vesprem, Kukić lovi Zmajeve

Vreme čitanja: 4min | sre. 08.02.23. | 12:59

Hrvatski prvak dočekuje Nikolu Karabatića i drugove (18.45), Gudme u komšiIuku, dok je Dinamo iz Bukurešta favorit protiv „fenjeraša“ Grupe A

Posle skoro dva meseca vraća nam se najjače klupsko takmičenje na Starog kontinentu. Danas i sutra su mečevi 11. kola Lige šampiona. Po dva najbolja tima iz obe grupe izboriće direktan plasman u četvrtfinale, dok će ekipe od treće do šeste pozicije da se u baražu bore za mesto među osam najboljih u Evropi.

Zagreb igra kao preporođen posle dolaska na klupu Slavka Goluže. U hrvatsku prestonicu danas (18.45) stiže Pari Sen Žermen predvođen Nikolom Karabatićem, najtrofejnijim rukometašem svih vremena. Sveci su lideri Grupe A, ali će voditi veliku borbu za prva dva mesta sa Vespremom i Magdeburgom. Zagrepčani dele besplatne ulaznice kako bi što više ljudi bodrilo tim za koji odlično igra srpski reprezentativac Stefan Dodić. Drugi Srbin u redovima Zagreba Miloš Kos i dalje se oporavlja od povrede leđa. Očekuje se da će bar prvi prsten u Arni biti ispunjen do poslednjeg mesta, pa domaćni veruju da bi uz huk s tribina mogao da padne još jedan favorit.

Izabrane vesti

Zagreb je dobio Vesprem krajem prošle godine, igrao nerešeno u Bukureštu protiv Dinama i pobedio Vislu u Plocku u poslednja tri kola, pa je blizu nokaut runde, odnosno plasmana među 12 najboljih timova na kontinentu.

Šta reći o ekipi u kojoj se nalazi osam osvajača medalja sa poslednjeg Svetskog prvenstva? Skautirali smo PSŽ. Smatram da imamo dosta dobre informacije o njima, a poslednja koju smo primili da im se u tim vratio desni bek Dominik Mate koji je dugo bio odustan zvog povrede. Pogledao sam i utakmicu Kupa Francuske u kojoj su pre dva dana bili bolji od Šartra, iako su odmarali neke igrače poput Nikole Karabatića i Kamila Siržaka. O njima zaista sve najbolje, ali ja se u ovom trenutku više fokusiram na nas i na to kako će naši momci najbolje odigrati ono što smo ovih dana pripremali. Promenili smo odbranu, pa ćemo protiv Pariza pokušati videti kako će funkcionisati neka varijante 3-2-1. To bi trebao biti naš odgovor na njihovu nešto težu spoljnu liniju. Ono što je takođe bitno je da se ne jurimo s njima, da odigramo utakmicu na manji broj golova i pokušamo da umrtvimo igru“, rekao je trener Goluža pred duel sa Parižanima.

18.45: (4,00) Zagreb (8,50) PSŽ (1,35)

Kapiten Jakov Gojun veruje u pomoć s tribina.

Ukoliko na terenu ispoštujemo ono što smo dogovorili i uigravali, onda verujem da će rezultat biti pozitivan. Vidi se i po medijskom interesu, ali i po potražnji za ulaznicama da se nešto sprema i da smo na dobrom putu. Mi ćemo se boriti kao i do sada i čekati ćemo našu šansu", istakao je Gojun.

U prvom delu sezone, PSŽ je dobio Zagreb na svom terenu sa 40:31.

Vesprem je favorit pritiv danskog šampiona Gudmena. Tim Momira Ilića retko gubi na svom terenu, pa tim za koji igraju Petar Nenadić, Vladimir Cupara i Dragan Pešmalbek ne bi trebalo da ima problema da slavi pred uvek punom dvoranom u gradiću bluzu jezera Balaton. Prva zvezda Skandinavaca je najbolji levi bek SP, Simon Pitlik, jedan od najzaslužnijh za titulu Danske u Stokholmu prethodnog meseca. Vespemu je pobeda neophodna u borbi za prva dva mesta, dok Gudme i dalje nije siguran za nokaut fazu. U prvom meču u Skandinaviji, Vesprem je slavio u trileru sa 31:30.

Lazar Kukić odlično gura sa Dinamom. Rumunski šampion je već izborio nokaut fazu, a večeras (20.45) tim iz Bukurešta igra protiv najslabije ekipe u Grupi A, Porta, koji nije još osetio slast pobede (samo bod posle 10 kola). Srednji bek reprezentacije Srbije zna dobro Zmajeve sa kojima je vojevao dve godine bitke u Portugaliji u dresu Benfike. Dinamo je u prvom meču bio bolji od portugalskog šampiona sa 32:27.

-------------

Mozzart Bet Superliga se konačno vratila, a zajedno sa njom i Prognozzer! Takmičenje u pogađanju tačnih rezultata ponovo je na snazi posle tromesečne pauze u nešto drugačijem ruhu. Opširnije OVDE.

-------------

LIGA ŠAMPIONA – 11. KOLO

GRUPA A

Sreda

18.45: (4,00) Zagreb (8,50) PSŽ (1,35)

18.45: (1,22) Vesprem (11,0) Gudme (5,20)

20.45: (2,15) Porto (8,00) Dinamo Bukurešt (1,95)

Četvrtak

20.45: (2,95) Visla Plock (8,50) Magdeburg (1,55)

GRUPA B

Četvrtak

18.45: (1,40) Olborg (8,50) Seged (3,60)

18.45: (1,45) Kil (8,50) Kjelce (3,40)

20.45: (1,02) Barselona (23,0) Elverum (19,0)

20.45: (1,10) Nant (14,0) Celje (9,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

RK PSŽEHF Liga šampionaRK Dinamo BukureštLazar KukićStefan DodićPetar NenadićVespremMomir Ilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara