Vael Trabelsi (©srl.rs)
Vael Trabelsi (©srl.rs)

Ne može Kojadinović sve sam: Pančevci produbili krizu Partizana

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.10.23. | 20:21

Super rukometna liga Srbije: Dinamo pobedio crno-bele na Banjici sa 30:26 u poslednjem meču sedmog kola

Kriza rukometaša Partizana. Mali fond igrača, tanka klupa, nedostatak rešenja na bekovskim pozicijama uzima danak. Posle remija u Kragujevcu protiv Radničkog, eliminacija iz EHF kupa od islandskog Fafnerfjerdura, usledio je novi neuspeh za četu Đorđa Ćirkovića na Banjici. Dinamo je u derbiju sedmog kola pobedio crno-bele sa 30:26 i nastavio sa sjajnim igrama.

Tim Dragana Markovića je sredinom prvog poluvremena serijom 5:0 se odlepio na 13:8. Dva laka gola iz kontre dao je kapiten Miloš Kostadinović. Raspoloženo je bilo i drugo krilo, Marko Perović, važne golove dao je i Tunišanin Vael Trabelsi, uz nekoliko odbrana Nikole Ćirovića, Pančevci su se stvorili prednost koji su rutinskom igrom sačuvali do kraja utakmice.

Izabrane vesti

Ni 14 golova Uroša Kojadinovića, doduše devet sa linije sedam metara (bez promašaja) bilo je nedovoljno za srpskog vicešampiona. U nastavku su se probudili kapiten Mladen Šotić i Nemanja Peštić, ali nijednog trenutka pobeda gostiju iz Banata nije dolazila u pitanje.

U nastavku se raspucao i levi bek Stefan Ilić, junak pobede u Holandiji pre pet dana. Nikola Ćirović je bio odličan na golu, pa su žuto-crni napravili veliki korak ka plasmanu u plej-of i zajedno sa Metaloplastikom ostao u poteri za šampionom Vojvodinom. Crno-belima ostaje da se sa verovatno Dubočicom bore za Evropu.

Posle dvadesetak dana za Partizan je zaigrao Nikola Kovačević, ali bez učinka, dok je debi imao i povratnik u Humsku Luka Dragović, takođe bez gola. Ni gosti nisu bili kompletni. Nedostajao je iskusni stub odbrane Duško Čelica i levo krilo Miloš Grozdanić.

U pobedničkom timu najefikasniji je bio Marko Perović sa sedam golova (jedan iz sedmerca), šest je postigao Stefan Ilić, pet Vael Trabelsi, a četiri (bez promašaja) Miloš Kostadinović. Nikola Ćirović je imao 10 intervencija.

Kod Partizana, pored Kojadinovića koji je dao više od polovine golova svog tima, vredi napomenuti kapitena Šotića sa četiri i Nemanje Peštića sa tri pogotka. Golmani nisu imali svoj dan. Ćirković je koristio trojicu koja su sakupila samo pet odbrana. Dimitrije Jelić je imao četiri, a Ivan Mihajov jednu.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE – 7. KOLO

Petak

Proleter – Vojvodina 18:40 (9:23)

Subota

Dubočica – Obilić 38:28 (18:12)

Jugović – Vranje 36:30 (19:14)

Ub – Radnički Kragujevac 37:34 (15:17)

Nedelja

Metaloplastika – Crvena zvezda 33:28 (14:13)

Četvrtak

Partizan – Dinamo Pančevo 26:30 (11:15)



tagovi

RK Dinamo PančevoRukometna superligaRK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara