"Ivana Maksimović"
"Ivana Maksimović"

Neće biti novog srebra: Maksimovićeva i Arsovićeva - bez finala u trostavu

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.08.16. | 15:39

Daleko od finala...

Ivana MaksimovićIvana Maksimović Anđušić nije uspela da odbrani olimpijsko srebro iz Londona, pošto, kao ni Andrea Arsović, u kvalifikacijama u disciplini 50 metara trostav vazdušnom puškom nije uspela da se domogne finala.

Obe srpske predstavnice zakazale su na samom startu kvalifikacijama. Iz klečećeg položaja Maksimoćeva je upucala samo 192, a Arsovićeva 193 kruga. Prevelik zaostatak da bi se tako lako sustigao imajući u vidu da su, primera radi, prvoplasirana Italijanka Petra Zublasing i Austrijanka Olivija Hofman u drugi krug prenele 199 od mogućih 200 krugova.

Izabrane vesti

Doduše, u ležećem položaju su se popravile, posebno Maksimovićeva sa 197 krugova, ali kako ni druge učesnice kvalifikacija nisu posustajale u tolikom broju plasman među prvih osam je postao nedostižan. Kako je vreme odmicalo nervoza se sve više uvlačila u srpske predstavnice, ruhe su počele da drhte...

Maksimovićeva  je u poslednju trećinu kvalifikacija ušla sa 20. mesta, Arsovićeva je bila na dalekom 31, ali tih pet krugova zaostatka za u tom trenutku osmoplasiranom takmičarkom jednostavno je bilo previše, pa Andrea nije imala ni čemu da se nada. Ivana Maksimović je jurila tri kruga minusa, ali iako su sve učesnice kvalifikacije mnogo više promašivale nego u prva dva stava - nije vredelo.

Na kraju, Maksimovićeva je iz ležećeg položaja upucala 189, Arsovićeva 186 krugova. Sve skupa Andrea Arsović je ostvarila rezultat od 573 kruga i zauzela 28. mesto u konkurenciji 37 takmičarki. Ivana Maksimović je upucala 578 - 12 manje nego pre četiri godine u londonskim kvalifikacijama - što je bilo dovoljno za 19. poziciju.

Prvo mesto zauzela je Zublasing sa 589 krugova, Nina Kristen iz Švajcarske upucala je 586 koliko i Olivija Hofman. Za osmo mesto i finale bilo je potrebno 582 kruga.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

streljaštvoRio 2016Ivana MaksimovićAndrea Arsović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara