Veselin Vujović (Reuters)
Veselin Vujović (Reuters)

Nek se vratio: Veselin Vujović opet u Hrvatskoj

Vreme čitanja: 1min | pon. 26.02.24. | 13:33

Legendarni rukometaš na novom poslu

Posle tri godine, ponovo je Veselin Vujović aktivan na prostorima nekada zajedničke države. Radio je u Srbiji, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Hrvatskoj, a sad će opet biti angažovan u toj zemlji, jer je prihvatio ponudu Neksea.

U pitanju je ambiciozni klub iz Našica, vicešampion Hrvatske, trenutno na drugoj poziciji plej-ofa u šampionatu. I to iz Zagreba, najvećeg konkurenta i ekipe koju je čuveni Vuja nekada predvodio s klupe.

Izabrane vesti

Njegova prethodna dva posla bila su vezana za Iran, gde je predvodio reprezentaciju prvi put na Svetskom prvenstvu, kao i tamošnji Sepahan. Sad će mu zadatak biti da posle rastanka sa Brankom Tamšeom stabilizuje ekipu i u preostalom delu sezone napadne titulu.

Nekse iz Našica je u prva dva kola poražen od Sesveta i savlado Varaždin, dok se debi Vujovića očekuje na gostovanju Poreču, 2. marta.

Legendarni rukometaš, osvajač mnogobrojnih odličja na klupskom i reprezentativnom planu, trenerskim poslom bavi se od 1995, a osim pomenutih klubova i reprezentacija vodio je još Metaloplastiku, Sjudad Real, Vardar, katarski Al Sad, Al Šabab iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, banjalučki Borac, Koper i Železničar.


tagovi

rukometVeselin VujovićRK Nekse

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara