Paola Egonu u napadu protiv Jedinstva (©CEV)
Paola Egonu u napadu protiv Jedinstva (©CEV)

Neka druga odbojka: Italijanske zvezde sijale u Rumi, Pazovčanke im se divile

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.01.24. | 20:12

Kao što se i očekivalo Vero Volej Milano slavio maksimalnim rezultatom protiv Jedinstva

Ne moraju čak ni da prikažu najbolje moguće izdanje, da bi odbojkašice Vero Volej Milana upisale trijumf u Ligi šampiona. Nisu večeras bile na nivou koji je, na primer viđen na duelu sa Vakifom pre nekog vremena, ali su bile dovoljno dobre da zabeleže maksimalnu pobedu protiv Jedinstva na gostujućem terenu - 3:0 (25:14, 25:16, 25:13).

Sijale su Italijanke u Rumi - možda ne toliko igrom, koliko samom pojavom. Zvezda do zvezde. Počev od moćne Paole Egonu, preko kapitena reprezentacije Italije Mirjam Sile, Alesije Oro, Brende Kastiljo, Kare Badžeme...

Izabrane vesti

To su igračice kojima se sigurno dive devojke koje vodi Jovo Caković. Videlo se to i večeras. U jednom trenutku Pazovčanke su bile ravnopravne, ali već u drugom gledale su rivalke kako odlaze na plus pet, osam, deset... To je jednostavno neka druga odbojka.

Naravno da su Egonu i drugarice plaćenije, moćnije, rade u boljim uslovima, imaju jaču domaću ligu i sve ostalo, ali uvek ostaje neki tužan osećaj kada se odmere italijanski i srpski tim. Reprezentacije su toliko blizu, a klubovi nažalost miljama daleko.

Šampionu Srbije preostaje da se bori za plasman u CEV kup, o tome će direktno odlučivati poslednji duel u grupi sa Miluzom. Vero Volej Milano je blizu overe direktnog plasmana u četvrtfinale. To će uraditi ako ostane na prvoj poziciji... Trenutno ima skor 5-0, a preti mu Vakif koji ima učinak 4-1. Upravo će se te dve ekipe sastati u poslednjoj rundi i odlučiti ko će biti prvi, a ko drugi.

Kao što je već poznato - po propozicijama CEV, pobednici svih pet grupa plasiraće se direktno u četvrtfinale. Drugoplasirani i najbolji trećeplasirani klubovi otići će u plej-of za plasman u četvrtfinale. Preostale četiri trećeplasirane ekipe takmičenje će nastaviti u četvrtfinalu Kupa CEV.

U suštini Jedinstvu je najbitnije da sačuva treću poziciju kako bi nastavilo putovanje u Evropi. Prvi duel sa francuskim predstavnikom Pazovčanke su dobile u Rumi, a drugi je na programu narednog utorka.

Una Vajagić (CEV)Una Vajagić (CEV)

Kad je reč o večerašnjoj utakmici - sve je unapred bilo poznato. Kao što se i očekivalo Milano je bio bolji na prijemu, u napadu, bloku, servisu... U svim elementima su dominirale gošće. Paola Egonu je sa pola snage stigla do 16 poena (napad 25-13, 52 odsto, dva bloka i dva asa). Dana Retke je dominirala na mreži sa pet blokova, a skupila je ukupno 13 poena. Kara Badžema se zaustavila na 11. Naša reprezentativka Teodora Pušić nije ulazila na poziciji libera, a njena koleginica Brenda Kastiljo je bila odlična na prijemu (67 odsto pozitivnog, 56 odsto idealnog) i u odbrani.

U Cakovićevom taboru jedina dvocifrena je bila Tamara Miljević sa 12 poena (napad 27-11, 41 odsto). Minja Osmajić je pratila sa sedam (napad 14-3, tri bloka, jedan as), dok su Branka Tica i Una Vajagić ostale na skromnih pet poena.

CEV LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE

GRUPA A

Miluz - Vakifbank 0:3

Jedinstvo - Vero Volej Milano 0:3



tagovi

ŽOK Vero Volej MilanoŽOK Jedinstvo Stara PazovaCEV Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara