Nema boljeg mesta u Srbiji za decu koja vole odbojku

Vreme čitanja: 4min | uto. 23.06.20. | 17:29

Naši proslavljeni reprezentativci najavljuju dolazak oko 300 klinaca na jedan od najboljih odbojkaških kampova u Evropi

Nešto manje od mesec dana je ostalo do početka petog izdanja jednog od najboljih odbojkaških kampova u Evropi. „Plej volej kamp“ već tradicionalno se održava u Vrnjačkoj Banji u organizaciji naših proslavljenih reprezentativaca i dugogodišnjih prijatelja Aleksandra Atanasijevića i Nikole Rosića.

U prethodne četiri godine kroz „Plej volje kamp“ je prodefilovalo preko 800 dece iz 20 zemalja iz Evrope i sveta. Dečaci i devojčice se sa zadovoljstvom svakog leta vraćaja Batinom i Rosketovom kampu na kojem su zagarntovani dobri treninzi, vredne odbojkaške lekcije i sjajno druženje. Iskustvo i karijere naših dugogodišnjih reprezentativaca garantuju da će deca imati šta i od koga da nauče.

Izabrane vesti

Peto izdanje kampa u Vrnjačkoj Banji počinje 16. jula i u dve smene će trajati do 30. istog meseca.

"Ove godine planirali smo jedan broj, recimo limitiran, a u skladu i sa dosadašnjim odzivom. Trebalo bi da imamo oko 300 prijavljenih, iskreno se nadam. Samo su pod znakom pitanja neke strane zemlje, deca koja bi želela da dođu, zbog poznate situacije koja vlada i da li će moći da se putuje", kaže Nikola Rosić.

Dugogodišnji libero reprezentacije Srbije garantuje vrhunske uslove i rad na kampu.

"Svake godine nam dolaze doktori sa Medicinskog fakulteta i vrše osnovna motorička testiranja, koja su korisna za decu i predstavljaju parametre za njihovo zdravlje. Biće i predavanja, jedno vezano za ishranu i drugo za bezbednost i zaštitu decu na internetu, što je na žalost možda i negde uzelo maha. Svega ima u svetu, a mi želimo da pokažemo onu najzdraviju stranu a to je sport, radne navike, igra i uživanje u najlepšoj sferi. Odbojkaški program je unapred napravljen za svaki uzrast. Najbolji tim stručnjaka je tu, Igor Žakić, pomoćni trener muške reprezentacije Srbije, Slobodan Radivojević, Aleksandra Ranković, Marko Nikolić, stručnjaci iz inostranstva... Takođe i odlični kondicioni treneri koji predano rade svoj deo posla", otkriva Rosić.

Biće tu i sadržaja van odbojke zbog kojeg deca vole ovakva druženja i pamte ih celog života.

"Nadam se da ću da dobijem dozvolu iz kluba da prisustvujem kampu i budem uz decu. Uživam u tome, prija mi. Vratim se u vreme kada sam nekada bio mal i kako sam ja počinjao. I ja nešto naučim od dece. Mi nismo treneri, ali smo često u hali i pokušavamo da odgovorimo na sva pitanja. Imamo i zabavni program i karaoke. Prošle godine je bilo dosta gostiju, potrudićemo se i da tako bude i ove", priželjkuje Bata Atanasijević.

Kao i prethodnih godina, tako će i ove klinci i klinceze imati priliku da upoznaju još neke odbojkaške zvezde koje će se naći u ulogama promotera kampa.

"Uvek su nam bili promoteri igrači koji su igrali sa nama u klubovima. Od Leona, Kristensona, Zajceva, svi su podržavali i promovisali. Prošle godine su maltene svi naši aktivni reprezentativci i oni bivši bili. Oni su pre svega naši drugari. Verujem da će i ove, ako im zbog klupske obaveze to dozvole. Imamo neke dogovore i neizmerno sam im zahvalan za dragoceno vreme koje su odvojili da budu sa nama i druže se", ističe Nikola Rosić.

Kakvi uslovi čekaju male zaljubljenike u odbojku, najbolje govori to što se nedavno na istom mestu pripremao i Novak Đoković.

"Ako je jedna svetska megazvezda, najbolji ambasador sporta Novak Đoković trenirao tamo, bio u ovom gradu, ima li lepše potvrde kvaliteta ujedno i pozivnice? Postoje uslovi za rad za najkvalitetnije ekipe na svetu. Što objekti pored, što hala koja je funkcionalna i biće podeljena na četiri terena. Ogromnu podršku imamo u predsedniku Vrnjačke Banje, Bobanu Đuroviću, zatim vlasniku hotela Fontana i predsedniku OK Vojvodina NS Seme, Dragoljubu Zbiljiću. Oni su nam partneri i pomogli su nam da imamo ovakve uslove. Opština je izašla u susret, pomogla u svemu. Hotel sa pet zvezdica, spa centar, uslovi da može da se igra fudbal, odbojka, košarka. Lep je i ambijent. Hvala njima i svim sponzorima, svake godine ih je sve više, prepoznali su rad našeg kampa i verujem da ćemo u budućnosti da budemo još jači”, zadovoljno konstatuje Rosić.

Aleksandar Atanasijević ističe da cilj kampa nije samo da decu poduči odbojci, već da budu zdrave i normalne osobe.

"Moj posao je da pokušam da prenesem deci da bi trebalo da ostanu normalne osobe, bilo da su profesionalni sportisti ili u reprezentaciji, da imaju odnos prema treningu i svom telu. Zatim da napreduju i što više nauče da li za sedam ili 14 dana nije bitno. Mi smo u njihovoj službi. Težak je period iza svih, deca i mi smo bili u karantinu i iz ovog razloga će da bude zanimljivo i nama i deci. Uslovi su nikad bolji, ogromna je pomoć grada i opštine Vrnjačka Banja. Dakle, stvari koje su dobre, ne menjamo", kaže korektor evropskih prvaka. 



tagovi

Aleksandar AtanasijevićNikola Rosić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara