Dušan Mandić (©Starsport)
Dušan Mandić (©Starsport)

Nema više nepobedivih u Ligi šampiona! Novi Beograd očitao lekciju šampionu Italije

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.02.22. | 21:54

Drim-tim srušio Brešu na Apeninima

Ono što se činilo nemogućim više nije! Došao je kraj i seriji nepobedivosti Breše u Ligi šampiona. Italijanski šampion bio je jedini neporaženi tim u elitnom takmičenju do 10. kola i dolaska Novog Beograda u Lombardiju – 16:13 (3:4, 4:4, 4:3, 5:2).

Ako se tvrdnje obistine i Igor Milanović preuzme Novi Beograd, oprostio se Dejan Jovović u velikom stilu. Došao je kao čovek iz sistema Novobeograđana, seo je u nezgodnom trenutku – kada je Vladimir Vujasinović podneo neopozivu ostavku – i ugasio je požar. Na tri meča u Ligi šampiona ostvario je tri pobede. Slomio je Barselonetu, uzeo je meru Dinamo Tbilisiju i došao je glave Breši.

Izabrane vesti

Bodrio je Dejan Jovović svoje izabranike, hrabrio ih je rečima da su najbolji tim u Ligi šampiona, rekao je da idu u Italiju po pobedu… To je i učinio Novi Beograd. Napao je Brešu u njenoj kući, skinuo joj je oreol nepobedivosti uraganskom poslednjom deonicom i pokazao da i te kako zna da igra vaterpolo.

Kriza u Novom Beogradu je prošlost. Zaboravljena je. Ponovo je to onaj tim sa početka sezone koji se nikoga ne boji i juriša na pobedu gde god da igra.

Slavni Pro Reko popeo se na evropski tron, pokorio je Stari kontinent, ali za Brešu nije imao rešenje. Ostala je minule sezone nerešiva enigma za devetostrukog prvaka Evrope. Skinula je Breša sa trona Pro Reko, uzela mu italijansku krunu i ostavila Dušana Mandića bez nacionalne titule u poslednjoj sezoni sa Pro Rekom. Došao je da se osveti, kad već u prvom delu sezone nije uspeo. Brzo je zaradio isključenje, ali imao je ko da ga odmeni i diriguje u njegovom odsustvu.

Duško Pijetlović (©Starsport)Duško Pijetlović (©Starsport)

Vodila je Breša do pred sam kraj trećeg kvartala, bila je ta koja povlači konce, a na kraju je spasavala živu glavu. U Beogradu se izvukla nekoliko sekundi pre kraja, na Čizmi nije uspela. Pojeo ju je uraganski nalet Novog Beograda. Nije imao Alesandro Bovo način da zaustavi Duška Pijetlovića, koji je odigrao utakmicu karijere u Novom Beogradu. A, ni Nikolu Jakšića.

Savršen meč odigrali su Duško Pijetlović i Nikola Jakšić. Postigao je centar Novog Beograda pet golova, dok je Jakšić dao jedan manje. Obojica su bila bez promašaja iz igre. Impozantna statistika. Na krilima njih dvojice zaplivao je Novi Beograd ka trećem vezanom trijumfu i šansi da do kraja grupne faze od Breše preuzme lidersku poziciju.

Pojeo je Novi Beograd u drugom poluvremenu italijanskog prvaka, nije dao Breši da diše. U prvom delu igre dirigovao je igrom srpskog tima grčki reprezentativac Angelos Vlahopulos, a u nastavku su komandnu palicu preuzeli proslavljeni srpski reprezentativci. Duško Pijetlović, Strahinja Rašović i Nikola Jakšić su preuzeli odgovornost, pocepali su mrežu Breše, a šah-mat usledio je od Đorđa Vučinića!

Samo je Vinčenco Dolčo stavljao Novi Beograd na Tantalove muke. Spakovao im je četiri gola, nije imao promašaj na meču, ali nedovoljno je to bilo da bi Breša treći put izvukla remi i izbegla prvi poraz u Ligi šampiona. Srpski centar Đorđe Lazić dva puta tresao je mrežu Novog Beograda.

LIGA ŠAMPIONA - 10. KOLO

GRUPA A

Sreda

Dinamo Tbilisi - Radnički Kragujevac 13:17

Ferencvaroš - Barseloneta 7:17

Jadran Split - Olimpijakos 12:16

Breša - Novi Beograd 13:16


GRUPA B

Utorak

Hanover - Marselj 7:14

Jug Dubrovnik - Crvena zvezda 17:11

Steaua Bukurešt - Špandau 5:16

Pro Reko - OSC Budimpešta 17:14



tagovi

Liga šampiona u vaterpoluDejan JovovićVK BrešaVK Novi BeogradDušan MandićDuško PijetlovićNikola JakšićStrahinja Rašović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara