Petar Nenadić (Foto: Reuters)
Petar Nenadić (Foto: Reuters)

Nenadić napušta Vesprem narednog leta

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.11.22. | 17:33

Posle pet sezona u dresu mađarskog giganta u junu se razilaze putevi srpskog asa i dosadašnjeg kluba

Najbolji srpski rukometaš Petar Nenadić napušta Vesprem na kraju sezone, kada mu ističe ugovor sa mađarskim vicešampionom. Četvrtoplasirani tim Lige šampiona na zvaničnom sajtu je potvrdio da sa iskusnim srednjim bekom neće biti produžen ugovor.

Nenadić je stigao u Vesprem u januaru 2018. godine iz Fuksea iz Berlina. Plaćeno je obeštećenje od pola miliona evra, što je retkost u rukometnim transferima. U dresu Vesprema, popularni Petar Pan je odigrao 198 mečeva i postigao 754 golova. Dva puta je od strane navijača Vesprema biran za najboljeg igrača kluba u sezonama 2018/2019 i 2019/2020, a EHF ga je izabrao 2019. godine za najboljeg na kontinentu. Sa jednim od najbogatijih klubova na svetu, iskusni as je osvojio jednu domaću titulu i po tri Kupa Mađarske i SEHA lige. Ove sezone tim koji drugu godinu s klupe predvodi Momir Ilić očekuje novi napad na evropsku krunu. Igrao je Vesprem u proteklih desetak godina četiri puta finale Lige šampiona, ali je najvažniji pehar u Evropi i dalje zaobilazi tim iz gradića u blizini jezera Balaton.

Izabrane vesti

Nenadić se u martu ove godine oprostio od dresa repezentacije Srbije. Nije igrao početkom godine na EP u Segedinu zbog povrede. Sa Orlovima ima evropsko srebro iz Beograda 2012.

U karijeri je branio boje Crvene zvezde, Alhesirasa, Barselone, Pik Segeda, danskog Holstebroa i poljske Visle Plock.

Nije poznato gde će Nenadić da nastavi karijeru. Ranije je izjavio da želi sa igra do 2024. Možda ni povratak u Zvezdu nije nemoguća misija, da završi karijeru tamo gde je počeo, zajedno sa četiri godine mlađim bratom Draškom koji se prošle sezone posle više od decenije vratio u klub u kojem je i napravio prve korake.


tagovi

Petar Nenadić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara