Petar Nenadić (©AFP)
Petar Nenadić (©AFP)

Nenadić u idealnom timu Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.06.22. | 14:37

As Vesprema najbolji levi bek najjačeg klupskog takmičenja

Za vikend nas u Kelnu očekuje spektakl za kraj rukometne klupske sezone – završni turnir Lige šampiona. Vive Kjelce, Vesprem, Barselona i Kil se bore za titulu prvaka Evrope. Dan pre polufinalnih duela, EHF je objavio idealni tim elite, a u njemu se našlo mesto za najboljeg srpskog rukometaša u prethodnih pet, šest godina, Petra Nenadića.

Popularni Petar Pan je najbolji levi bek Lige šampiona. Nekadašnji srpski reprezentativac, koji se početkom godine oprostio od dresa Orlova, postigao je ove sezone 84 golova. Prvi je strelac mađarskog velikana u Ligi šampiona, ukupno je na četvrtom mestu sa šest pogodaka manje od desnog beka Barselone, Dike Mema.

Izabrane vesti

Nenadić prekida dugu seriju levih bekova PSŽ-a koji dominiraju Ol-star timom, sa Sanderom Sagosenom (sada igračem Kila) i Mikelom Hansenom koji su se smenjivali na poziciji svake godine od 2016/17. Poslednji levi bek idealnog tima koji nije bio iz PSŽ-a bio je Nenadićev trener u Vespremu, Momir Ilić, u sezoni 2015/2016.

Subota, 15.15: (2,15) Vesprem (8,00) Vive Kjelce (1,95)

Vesprem će u subotu igrati sa Vive Kjelceom (15.15) u borbi za finale. Nenadiću je velika želja da osvoji titulu prvaka Evrope, koja mu nedostaje u bogatoj karijeri. Ipak, u porodici Nenadić postoji osvajač najvrednijeg trofeja na svetu. Njegov četiri godine mlađi brat, Draško, sa Flenzburgom je bio šampion Starog kontinenta 2014. godine.

Najbolji golman Lige šampiona je čuvar mreže Kila, Danac Niklas Landin Jakobsen. Na levom krilu je Šveđanin Hampus Vane iz Flensburga, od naredne sezone igrač Barselone, dok je na desnom krilu Aleks Gomez iz Barselone. Na bekovskim pozicijama osim Nenadića su i njegov saigrač, Francuz Kentin Mae, kao i Dika Mem iz Barselone. Pivotmen sezone je Poljak Kamil Sipžak iz Pari Sen Žermena.

Najbolji defanzivac je Hendrik Pekeler iz Kila. Nemački as je povređen i njega nećemo gledati u subotu u nedelju u dresu Zebri s Baltika. Najbolji mladi igrač je Tobijas Grendal iz norveškog Elveruma, dok je trener sezone Talant Dujšebajev iz Vive Kjelcea, šampiona Poljske.


tagovi

VespremPetar NenadićEHF Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara