Dainis Krištopans (©AFP)
Dainis Krištopans (©AFP)

Nenadićeva rapsodija u dresu Parižana, Kil na kolenima; čudesni Lala Kaj Smits (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.05.23. | 22:38

EHF Liga šampiona: PSŽ i u revanšu dobio Kil – 32:29 uz odličnu igru iskusnog srpskog asa. Magdeburg na krilima čudesnog Holanđanina eliminisao Vislu iz Plocka – 30:28

Nemački i francuski šampioni Magdeburg i Pari Sen Žermen prvi su polufinalisti Lige šampiona, odnosno završnog turnira evroelite koji se tradicionalno igra sredinom juna u velelepnoj dvorani Lankses u Kelnu.

Duel PSŽ-a i Kila je bio jedan od dva derbija, drugi je obračun Kjelcea i Vesprema, ali su Sveci neočekivano lako eliminisali Zebre sa Baltika. Posle pobede u Vunderino areni sa 31:27, i u revanšu je tim Petra Nenadića bio bolji pred svojim navijačima – 32:29.

Izabrane vesti

Najbolju partiju od dolaska u redove PSŽ-a pružio je nekadašnji srpski reprezentativac koji je postigao pet golova za pobednički tim, uz samo jedan promašaj. Pogotovo je Petar Pan blistao u prvih 30 minuta, kada je četiri puta zatresao mrežu Kila.

18.45: (1,55) Kjelce (8,00) Vesprem (2,95)

Prolazak tima Raula Gonzalesa među četiri najbolja u Evropi nijednog trenutka nije doveden u pitanje. Odličan je bio gorostasni desni bek Dainis Krištopans sa šest golova. Letonac se na leto seli u Bundesligu u redove Melsungena. Ton igre Parižana davao je omaleni Holanđanin Luk Stejns koji je pogodio pet puta, kao i naš Nenadić, dok je na golu Danac Janik Grin imao 11 intervencija.

Pivotmen Peter Everbi sa pet pogodaka bio je najefikasniji kod tima Filipa Jihe koga do kraja sezone očekuje borba za titulu u Bundesligi sa Magdeburgom. Po četiri puta su mrežu domaćina zatresli Sander Sagosen i Niklas Ekberg, dok je tri gola delo levog krila Magnusa Landina Jakobsena.

Niklas Landin Jakobsen nije imao svoj dan. Samo je odbranio pet udaraca Svecima i to je bio glavni razlog novog poraza nemačkog giganta. Pet uspešnih intervencija sakupio je i češki čuvar mreže Tomaš Mrkva.

Parižani su se revanširali Kilu za eliminaciju u četvrfinalu Lige šampiona prošle godine, kada su Zebre za samo gol bile bolje od francuskog prvaka.

Magdeburg je silno oslabljen u finišu sezone. Povrede su desetkovale sastav Beneta Vigerta, ali je nemački šampion i bez pomoći udarnog islandskog tandema Gislija Kristjansona i Omara Ingija Magunsona uspeo da eliminiše Vislu. Posle 22:22 u Plocku u revanšu je bilo 30:28 za domaći sastav. Poljski vicešampion je bio ravnopravan rival do finiša, ali serija 3:0, od 26:26 do 29:26 u periodu od 54. do 58. minuta, bila je dovoljno za slamanje otpora čete Ćavija Sabatea.

Fantastičan je bio holandski desni bek Kaj Smits sa 14 pogodaka, a pratio ga je Danac Mihael Damgard sa osam i Lukas Majster sa četiri gola. Majk Jensen je imao 10 odbrana. Kod Visle je blistao Rus Sergej Kosorotov sa osam golova, dok je Hrvat Lovro Mihić postigao sedam, a Abel Serhio Guntin četiri. Marsel Jastžebski je zaustavio devet udaraca domaćim rukometašima. Magdeburg je prošle sezone bilo drugi u Ligi Evrope (poražen posle drame u Lisabonu od Benfike u finalu), a sada će igrati za pehar u najjačem evropskom takmičenju.

LIGA ŠAMPIONA – ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Sreda

Magdeburg - Visla Plock 30:28 (13:13), prvi meč: 22:22

PSŽ - Kil 32:29 (17:15), prvi meč: 31:27

Četvrtak

18.45: (1,55) Kjelce (8,00) Vesprem (2,95), prvi meč: 29:29

20.45: (1,07) Barselona (16,0) GOG Gudme (11,0), prvi meč: 37:30

***kvote su podložne promenama



tagovi

RK KilRK PSŽEHF Liga šampionaRK MagdeburgRK Visla PlockPetar Nenadić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara