""
""

Neukrotive zveri – Fjuri ipak protiv Klička u oktobru!

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.09.16. | 11:53

Skandali, sporovi, doping afere i kazne nisu dovoljni da Fjuri odustane od revanš meča s Kličkom koga zakazuje za 29. oktobar

Konačno, poznat je i termin revanš meča svetskog bokserskog šampiona u teškoj kategoriji Britanca Tajsona Fjurija i bivšeg šampiona, Ukrajinca Vladimira Klička! Njih dvojica će ukrstiti rukavice 29. oktobra u Mančesteru, što su danas na sva zvona preneli svi britanski mediji.

Izabrane vesti

Piter Fjuri, rođak i trener svetskog prvaka, tim povodom oglasio se na sve popularniji način. On je preko Tviter naloga rekao kako je sve završeno, ali i da je bilo nekih problema vezanih za pozadinu meča...
„Konačno smo tu, očekujte uskoro objavu meča Fjurija i Klička. Bilo je mnogo političkih gluposti, ali sve je završeno, 29. oktobar, Mančester arena", stoji u njegovom statusu, koji podgreva uzavrele strasti vezane za meč koji je trebalo da se održi još 9. jula, ali je došlo do pomeranja zbog toga što je Fjuri povredio skočni zglob.

Da podsetimo, Fjuri je prošlog novembra pobedio Klička jednoglasnom odlukom sudija i osvojio titulu prvaka sveta u teškoj kategoriji. Kako je to prvi poraz Ukrajinca posle 11 godina, onda se revanš meč nametnuo sam po sebi kao logičan, ali po protokolu nepravilan izbor. Naime, Fjuri je prvak u WBO, WBA i IBO verzijama, ali mu je oduzeta titula u IBF verziji. Razlog ovakve kazne je problematična odluka Fjurija da se još jedanput podvrgne proveri sile sa Kličkom umesto sa obaveznim izazivačem, Vjačeslavom Glazkovom.

Uz sve navedeno bitno je znati da je održavanje ovog meča bilo dovedeno u pitanje i zbog toga što je Antidoping agencija Velike Britanije optužila Fjurija da je koristio nedozvoljene suspstance. Bokser je negirao takve optužbe, i najavio tužbu što se može dovesti u vezu s delom izjave njegovog rođaka u kojoj jasno stoji da su u pozadini organizacije meča ulogu imali i određeni politički interesi.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Vladimir KličkoTajson Fjuriboks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara