Nemanja Zekić sa saradnicima (©CEV)
Nemanja Zekić sa saradnicima (©CEV)

Neuspeh u Sofiji: Kadetkinje ispale u polufinalu Zonskih kvalifikacija

Vreme čitanja: 1min | sub. 20.01.24. | 16:24

Mlade odbojkašice moraće da čekaju novu priliku u aprilu

Sadašnjost je sjajna, ali kakva će biti budućnost ženske odbojke - to je već pitanje.

Ono što trenutno ne može da raduje jeste rezultat koji su ostvarile kadetkinje Srbije na turniru Zonskih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Devojčice rođene 2007. godine i kasnije su izgubile u polufinalu od Bugarske za samo 64 minuta - 0:3 (12:25, 15:25, 19:25), pa će novu priliku morati da čekaju u aprilu.

Izabrane vesti

U ekipi selektora Nemanje Zekića nijedna odbojkašica nije bila dvocifrena. Mina Mihajlović je bila najefikasnija sa osam poena. Mia Ćirić, Maša Reljić i Marija Zorić su upisale po četiri.

U drugom polufinalu sastaju se Turska - tzv. Kosovo. Taj duel je na programu danas od 17.00 časova, a pobednik će odmeriti snage sa Bugarskom u finalu. Plasman na EP izboriće samo pobednik turnira.

Do sada su karte za kontinentalni šampionat izborili Finska (NEVZA), Hrvatska (MEVZA), Poljska (EEVZA) i Belgija (WEVZA).

U II rundi kvalifikacija iz BVA mogu igrati maksimalno četiri reprezentacije. Druga runda kvalifikacija odigraće se od 11. do 14. aprila, a žreb će se obaviti u februaru.

EP 2024. u konkurenciji kadetkinja odigraće se u Rumuniji i Grčkoj (mesta će naknadno biti određena) od 1. do 13. jula 2024.

Na prvenstvu Evrope će igrati 16 reprezentacija podeljenih u dve grupe sa po osam selekcija. Igraće se po jednokružnom bod sistemu, a plasman u polufinale izboriće po dve prvoplasirane selekcije.



tagovi

odbojkaški savez srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara