Nezapamćen uspeh: Team Spirit i Donk počistili FaZe za 400.000 dolara i titulu u Katovicama

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.02.24. | 21:33

U finalu ubedljivih 3:0

Danil "donk" Kriškovec je postigao nezapamćen uspeh u istoriji CS esporta predvodivši Spirit do IEM Katowice 2024 trofeja i ubedljive 3:0 pobede u finalu protiv FaZe Clana sa statistikom kakvu do sada nismo imali prilike da vidimo i sada je svima jasno da je pred nama pravi esport fenomen o kom će se dugo pričati.

Jasno je već dugo svima koji prate CS esport da je 17-godišnji Rus neverovatan talenat, ali malo ko je mogao da pretpostavi da će biti ovoliko dominantan i to već na svom prvom Tier 1 turniru. Sa 1.70 rejtingom za ceo turnir, “donk” je postao najbolji MVP igrač svih vremena, a nivo na kom je igrao tokom celog turnira i u samom finalu je za anale.

Izabrane vesti

Iako je nasuprot sebe imao drugi najbolje rangiran tim sveta, ekipu koja je igrala na šest uzastopnih finala u CS2 eri kanter esporta, “donk” se poigrao sa rivalima kao da je u pitanju skupina novajlija.

Uz savršeno kalkulisanu agresiju redovno je započinjao runde killovima, a prvu mapu Nuke koju je Spirit dobio 13-9 rezultatom je završio sa 32 fraga, 132.4 štete po rundi i 2.06 rejtingom.

Kada igrač ima takav učinak na najboljoj protivničkoj mapi, jasno je šta sleduje. Ipak mora se napomenuti da je i ostatak tima odlično igrao, kako individualno, tako kao i celina.

Igralo se za “donka” što je i logično, ali svi saigrači su sjajno pokrivali jedni druge i pravili plejeve po mapi kada god za to ima potrebe.

Naravno FaZe Clan nije jedan od najboljih timova sveta bez razloga, borili su se maksimalno, i na drugoj mapi - Mirage, uspevali su da pariraju protivnicima sve do samog kraja mape. Činilo se da ćemo gledati produžetke, ali Spirit uspeva da u 24. rundi i sa lošom ekonomijom i slabim puškama dođe do pobede, što je označilo početaka kraja za FaZe Clan.

Na mapi Overpass Spirit je poveo ubedljivo 11-1 na poluvremenu igrajući CT stranu i potom u nastavku dolaze do 13-3 za veliko slavlje i titulu.

Ovom pobedom Team Spirit je ne samo osvojio 400.000 dolara, već i mesto na tri turnira - IEM Cologne 2024, BLAST Premier World Final i Esports World Cup 2024 o kome još ne znamo previše.

Što se tiče “donka” on je završio finale sa 82-40 skorom u fragovima, 124 štete po rundi i 1.93 rejtingom.



tagovi

esporte-sportsE-SPORTS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara