Foto: ©Reuters
Foto: ©Reuters

Niko Kovač preko Astralisa gleda ka velikom finalu

Vreme čitanja: 3min | pet. 15.05.20. | 12:15

Danska ekipa protivnik FaZe Clana u finalu gornjeg dela žreba ESL One Rio turnira (20.00)

Tokom prethodna dva meseca, e-sportovi, a naročito takmičenja u Counter Strikeu postala su gotovo svakodnevna rutina za sve koji su odlučili da ove parove stave na tiket. Iza je već ostala čitava jedanaesta sezona ESL Pro lige, a polako se privodi kraju ESL One tunir „Road to Rio“. Preostala su da se odigraju još samo tri duela, u nedelju ćemo dobiti ukupnog šampiona.

Dok ne dođemo do najvećeg meča ove nedelje, koji će se inače jedini igrati na tri dobijene mape, danas ćemo dobiti prvog finalistu. U dvoboju će se naći dve ekipe koje su se faktički „prošetale“ kroz grupnu fazu i zauzele prvo mesto u svojim grupama. FaZe Clan će tako pokušati da sruši Astralis i tako se faktički iskupi za nešto slabije igre tokom ESL Pro lige (20.00).

Izabrane vesti

Daleko od toga da će to biti lak posao. Ispred tima za koji nastupa NikolaNiKoKovač i čiji je trener Janko Paunović nalazi se prvoplasirani tim na svetskoj rang listi, koji je doduše imao manji pad u poslednjih nekoliko meseci, pa im ovaj turnir faktički predstavlja povratak na pravi put. Sa FaZe Clanom su odigrali bezbroj duela do sada (da budemo precizni ukupno 35), što ovaj klasik svrstava u rang jednog od najigranijih na CS:Go sceni. Nije ni čudo što je danas dobio sve tri zvezdice, što je maksimum.

Ekipa Nika Kovača je na putu ka finalu gornjeg dela žreba već uspela da preskoči jedan nordijski tim, pošto je prethodno eliminisala sastav Ninjas in Pyjamas nakon ogromne borbe, preokreta i produžetaka na drugoj i trećoj mapi. Prosto je fascinantno bilo to što se dešavalo na mapi Mirage, koja je rešena rezultatom 25:22 u korist FaZe Clana, koji je faktički sve vreme gledao u ambis.

Nisu na tom meču previše blistale dve ekipe. I dok je u timu FaZea prilično očekivano najkorisniji bio upravo Kovač (rejting od 1,17), kod Nindži se tada istakao NikolasPlopskiGonzales Zamora koji je imao apsolutno identičan rejting.

Što se Astralisa tiče, oni su gotovo bez ikakvih problema upseli da salvadaju G2 Esports, koji nije pružio nikakav otpor. NemanjahuNter-“ Kovač, inače rod poznatijeg Nikole, pokušao je da se bori sa Dancima, ali svakako je to bilo nedovoljno za bilo šta. Na drugoj strani su dominirali NikolajdeviceRic (sjajan rejting od 1,56) i EmilMagiskRajf (rejting od 1,29). Mora se reći da su svi imali pozitivan odnos u ovom timu.

To će otprilike biti igrači koji će večeras pokušati da reše ovaj susret. Mnogo će, naravno, zavisiti i od toga koja mapa će biti odabrana. I dok FaZe dominira na Mirageu (uspešnost od 91%), a solidan je na Nukeu (67%), Astralis može da kaže da je boli od svog rivala na daleko većem broju mapi, poput Dust2, Inferna, Traina, Overpassa i Vertiga.

Poraz u ovom meču neće značiti kraj turnira za dve ekipe. Naime, poražena ekipa seli se u donji deo žreba, gde će se ponovo boriti za veliko finale protiv boljeg iz susreta Team Vitality – G2 Esports. Oni će se boriti nešto ranije danas. Ruku na srce, tim koji dođe iz tog dela žreba će u velikom finalu imati zaostatak od 0:1, a to je prednost koja sleduje pobedniku finala gornjeg dela žreba. To se pokazalo kao ključno u završnom dvoboju jedanaeste sezone ESL Pro lige, koji je Fnatic dobio protiv Mousesportsa rezultatom 3:2. Paradoksalno, dve ekipe su užasno odigrale tekući turnir, pa je švedski tim završio kao dvanaesti u ukupnom plasmanu, dok je Mousesports bio još dva mesta ispod.

ESL ONE – ROAD TO RIO (FINALE DONJEG I GORNJEG DELA ŽREBA)

Petak

16.30: (1,70) Team Vitality – G2 Esports (2,03)

20.00: (2,55) FaZe Clan – Astralis (1,45)

***kvote su podložne promenama



tagovi

e-sportsCounter StrikeESL One

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara