Ništa od pete "krune" za Đokovića, Maks Verstapen proglašen za sportistu godine

Vreme čitanja: 1min | ned. 24.04.22. | 20:58

Laureus nagradu dodelio Holanđaninu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije peti put u karijeri proglašen za Laureus sportistu godine, iako se našao među nomicaijama. Nagrada je prvi put otišla u ruke šampiona Formule 1 Maksa Ferstapena, a peti put u ruke jednog od vozača najbržeg cirkusa na planeti. Pre njega dva puta je nagrađivan legendarni Mihael Šumaher, a po jednom Sebastijan Fetel i Luis Hamilton.

Pored Đokovića, među nominovanim sportistima našli su se još Tom Brejdi (Američki fudbal), Kejleb Dresel (plivanje), Eliud Kipčoge (atletika) i Robert Levandovski (fudbal).

Izabrane vesti

Novak je nagradu prvi put osvojio 2012. godine, a potom ponovo 2015, 2016. i 2019. godine. Jedini sportista koji ima više nagrada je Rodžer Fereder sa pet, dok četiri ima i Jusein Bolt.

"Ovo nije nagrada samo moja nagrada, već nagrada za ceo tim koji stoji iza mene i koji radi naporno kako bih upravo ja imao šansu da budem pobednik“, poručio je Ferstapen.

Nagradu za najblju sportistkinju godine dobila je sprinterka sa Jamajke Elijen Tompson Hera. Ona je na Olimpijskim igrama u Tokiju zlatne medalje na 100 i 200 metara kao i u štafeti 4 puta 100 metara.

"Biti druga najbrža žena na svetu je zaista čast i privilegija, čast mi je što sam dobila ovu nagradu", poručila je Hera.


tagovi

Novak ĐokovićLaureusMaks Verstapen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara