Andrea Arsović (©MN Press)
Andrea Arsović (©MN Press)

Nova odličja za srpske strelce u Norveškoj: Srebro za Arsović i Kovačevića, bronza za Arunović i Mikeca

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.03.22. | 21:38

Još jedan odličan takmičarski dan za naše strelce na Evropskom prvenstvu u vazdušnom oružju

Srebro i bronza za naše mikseve na EP u streljaštvu. Nakon jučerašnjeg zlata Teodore Vukojević i srebra Zorane Arunović, danas su naši miksevi nastavili niz medalja. Prvo su Andrea Arsović i Lazar Kovačević u miksu u vazdušnoj pušci osvojili srebrnu medalju, a onda su i Zorana Arunović i Damir Mikec osvojili treće mesto u disciplini miks vazdušni pištol, prenosi Olimpijski komitet Srbije.

Arsović i Kovačević su započeli veoma dobro kvalifikacije. Ovaj deo takmičenja oni su završili na drugom mestu, odmah iza tima iz Izraela. Oni su u narednoj fazi bili u drugoj grupi zajedno sa timovima Finske, Italije i domaćina Norveške. Ovaj deo takmičenja naši strelci završili su veoma dominantno. Bez obzira što se puca 20 serija, u ovoj fazi je već nakon 15 takmičenje završeno, jer su Arsović i Kovačević obezbedili nedostižno vođstvo koje ih je odvelo u finale. U samom finalu, sastali su se naša ekipa i tim Izraela.

Izabrane vesti

Naš miks je nešto slabije krenuo kada se ekipa Izraela i odvojila. Andrea i Lazar su nakon toga znatno popravili učinak i veoma se približili Izraelu, ali do kraja ipak nisu uspeli da nadoknade zaostatak sa početka finala. Na taj način ostvarili su sjajan rezultat i osvojili su srebrnu medalju.

Drugi srpski miks u sastavu Teodora Vukojević i Milutin Stefanović završio je svoj nastup u ovoj disciplini u kvalifikacijama, osvajanjem 20. mesta

Naši olimpijci Zorana Arunović i Damir Mikec ponovo su zajedno nastupili u miksu vazdušnim pištoljem nakon sjajno započete sezone i osvajanja zlatne medalje na prvom Svetskom kupu ove godine održanom u Egiptu. Zorana i Damir su sjajnim nastupom došli su do bronzane medalje. Ovo je Zorani sada već 20. medalja sa kontinentalnih smotri, dok je srebrni sa Olimpijskih igara u Tokiju Damir Mikec bronzom upotpunio kolekciju evropskih medalja i došao do broja od 12. Gotovo neverovatne brojke.

Takmičenja na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Hamaru (Norveška) nastavlja se i završava sutra nastupom u konkurenciji ekipa vazdušnim pištoljem i vazdušnom puškom.


tagovi

Zorana ArunovićDamir MikecAndrea ArsovićstreljaštvoReprezentacija Srbije u streljaštvu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara