Nikola Giga (©MN Press)
Nikola Giga (©MN Press)

Novi Beograd betonirao prvo mesto, sad traži Partizanove mane pred kup i bodove za Jadransku ligu

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.11.23. | 12:47

Šampion će udariti na crno-bele i na završnom turniru idućeg vikenda

Umarširao je Novi Beograd u četvrtfinale Lige šampiona tako što je “udavio” Brešu, zatvorio je sve prilaze golu, nije dozvolio Italijanima da postignu gol u poslednjih desetak minuta derbi susreta. Podigao je formu, odigrao možda i najbolji meč, i sve to pred očima narednog protivnika.

Partizanovi vaterpolisti dobrano su poranili na “11. april”, jer su tog dana imali termin za trening na bazenu srpskog šampiona i – imali su šta i da vide. Ekipa Živka Gocića nije bez slabe tačke, međutim, i kada zapadne u probleme u stanju je da se – utisak je – iščupa prilično lako. To joj nije pošlo samo protiv Sabadelja u Ligi šampiona, ima tek jedan poraz od početka sezone i do duela sa crno-belima betonirala je prvo mesto u domaćem prvenstvu, u svojoj grupi.

Izabrane vesti

Sve ide naruku novobeogradskom klubu pred novi sudar sa sedmostrukim evropskim prvakom: ima daleko iskusniji i kvalitetniji sastav, gost je, a ustvari domaćin. Partizan će prvog favorita ugostiti na “11. aprilu”, pošto je “Banjica” zatvorena i novi meč će poslužiti Živku Gociću za pronalaženje mana u igri najtrofejnijeg kluba u zemlji. U neku ruku ligaški obračun će Novom Beogradu biti proba za završni turnir Kupa Srbije.

Već kroz nedelju dana šampion će ponovo deliti megdan sa crno-belima, kuglice su ih spojile na žrebu. Igraće u polufinalu takmičenja koje Novi Beograd godinama bezuspešno pokušava da osvoji. U prethodne dve sezone dva puta je igrao finale i prvo izgubio od kragujevačkog Radničkog, zatim i od Crvene zvezde.

Poslužiće dvostrukom uzastopnom vicešampionu Evrope meč sa Partizanom kao priprema za finalni turnir kupa, praktično će biti generalka, ali poslednje kolo prvog dela sezone važno je i za regionalnu ligu. Sistem takmičenja je takav da se bodovi iz srpskog šampionata, iz diretnih duela sa klubovima koji nastupaju u elitnom rangu, prenose za Jadransku ligu.

Novi Beograd je, što se tiče skupljanja bodova za Jadransku ligu, do sada bio besprekoran. Dva puta je uzeo meru Šapčanima, na startu sezone prilično lako izašao je na kraj sa Partizanom (17:7) i na dobrom je putu da se opet nađe u završnici i odlučuje o tome gde će otići trofej, to jest hoće li se vratiti u glavni grad Srbije.

SUPERLIGA, DRUGI DEO – TREĆE KOLO:

Subota

GRUPA A (1-3)

19.45: Partizan – Novi Beograd

GRUPA A (3-6)

19.00: Proleter – Stari grad

GRUPA B (1-3)

17.45: NBG Vukovi – Crvena zvezda

GRUPA B (4-6)

19.00: Valis – Taš


tagovi

Superliga Srbije u vaterpoluVK Novi BeogradVK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara