Dušan Mandić i Miloš Ćuk (©MN Press)
Dušan Mandić i Miloš Ćuk (©MN Press)

Novi Beograd bez kalkulacija u Kragujevcu: Pobeda donosi mir za F8 LŠ, možda i izbegavanje Pro Reka

Vreme čitanja: 3min | pon. 09.05.22. | 18:21

Srpskim derbijem biće zatvorena grupna faza elitnog takmičenja

Svi učesnici Fajnal-ejta Lige šampiona u Beogradu su poznati, nepoznanica je samo jedna: kakav će biti kostur. Odluka pada u poslednjem kolu grupne faze, a Novi Beograd, jedini predstavnik Srbije na završnom turniru, pobedom može da izbegne aktuelnog evropskog šampiona - slavni Pro Reko. 

Ne zavisi isključivo sve i samo od novobeogradskog kluba, ali šta god da bude, četa Igora Milanovića u Kragujevcu juriša na pobedu. Trijumf nad Radničkim bi uneo spokoj u redove Novog Beograda pred završni turnir, ali i dodatnu dozu energije i samopouzdanja pred nove bitke sa Kragujevčanima za titulu prvaka Srbije.

Izabrane vesti

Srpskim derbijem na bazenu u Kragujevcu, u sredu (20.30), biće zatvorena grupna faza Lige šampiona i formiran kostur za Fajnal-ejt, a to će ujedno biti sedmi međusobni duel dva najjača naša kluba u ovom trenutku. Novi Beograd dobio je četiri direktna duela, poslednji u polufinalu Jadranske lige, koju je osvojio i uneo istorijski trofej u vitrine, dok je najvredniji trijumf kragujevačkog kluba onaj u finalu Kupa Srbije. 

Novobeogradski drim-tim neće kalkulisati, jer pobedom želi da zatvori grupnu fazu i u dobrom raspoloženju krene u odlučujuće bitke. Dva kluba će se ponovo sastati već 18. maja, kada počinje finalna serija Superlige Srbije, koja će biti istovetna prošlogodišnjoj. I tada su se za trofej borili Radnički i Novi Beograd, a titula je otišla u Kragujevac.

“Idemo u Kragujevac bez ikakvih kalkulacija sa željom da se nadigravamo sa odličnim protivnikom”, rekao je Đorđe Filipović, pomoćni trener Novog Beograda, i dodao: 

“Želimo da zabeležimo pobedu, pa ćemo videti na kojoj ćemo poziciji završiti pred Fajnal-ejt kome smo domaćini, a naš konačan plasman u grupi zavisiće i od ostalih rezultata. U meč ulazimo maksimalno angažovano, a ovaj duel će na neki način biti i uvertira za finalnu seriju domaćeg plej-ofa koja počinje sledeće nedelje. Moram da pohvalim sve momke, koji su prethodnih dana odlično trenirali i nadam se da ćemo sav taj trud pretočiti u željeni rezultat”. 

Igor Milanović za meč u Kragujevcu nema kadrovskih problema, svom silinom krenuće Novi Beograd na pobedu, koja potencijalno može da ga lansira i do druge pozicije u konačnom poretku. Posle dužeg odsustva zbog preloma nosa, u sastav Novog Beograda vraća se grčka haubica - Angelos Vlajopulos

Važnosti i težine utakmice svestan je i Dušan Mandić, prošlosezonski MVP Lige šampiona. Kapiten Novog Beograda veruje da Radnički neće otkrivati taktičke zamisli pred nove duele dva kluba u finalu Superlige Srbije. Pitanje je samo da li više išta jedni od drugih mogu da sakriju... 

“Ovaj meč nam je jako bitan ne samo zbog konačnog plasmana u našoj grupi u Ligi šampiona, već i zbog predstojećeg finala plej-ofa Superlige Srbije u kome će nam Radnički takođe biti rival. U Kragujevac idemo da pružimo svoj maksimum, bez ikakvih kalkulacija. Želimo da pobedimo svaku utakmicu do kraja sezone i da se kroz ovaj meč i finiš domaćeg prvenstva uspešno pripremimo za završni turnir Lige šampiona”, poručio je Dušan Mandić

Puca Dušan Mandić od samopouzdanja pred završnicu sezone i ključne utakmice, uveren je da će Novi Beograd postati prvak Srbije. A, zašto da ne i šampion Evrope? 

“Ono što možemo da očekujemo je da Radnički možda neće otkrivati neke svoje taktičke zamisli koje sigurno spremaju za finale domaćeg plej-ofa, jer im je to glavni fokus. Jedino iz tog razloga oni možda budu igrali neku drugačiju igru, ali nas to ne interesuje. Znamo kakva smo ekipa i idemo da ih dobijemo. Puni smo samopouzdanja i ja zaista verujem u ovu ekipu. Takođe, verujem i u osvajanje domaćeg prvenstva, a onda ćemo nakon toga ići rasterećeniji na Fajnal-ejt Lige šampiona”, zaključio je prošlogodišnji MVP Lige šampiona.


tagovi

VK Novi BeogradVK RadničkiIgor MilanovićDušan MandićLiga šampiona u vaterpolu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara