Strahinja Rašović (©Starsport)
Strahinja Rašović (©Starsport)

Novi Beograd dominantan pred plej-of: Šapčani bez rešenja za Strahinju Rašovića i Gogova

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.03.22. | 22:01

Drim-tim silovit u gradu kraj Save - 16:7

Od kada je Igor Milanović počeo da komaduje igrom Novog Beograda, najveći projekat srpskog vaterpola zna samo za pobede. Neposredno pred treći turnir regionalne lige preuzeo je trofejni stručnjak kormilo Novobeograđana, tim snova je „obrisao“ sve loše iz Budve, osvojio je prvo mesto i doveo završni turnir u srpsku prestonicu. Po povratku iz Zagreba imao je dovoljno vremena Novi Beograd za regeneraciju i pripremu duela u Šapcu, odrazilo se to i na igru. Upisao je tim snova još jednu ubedljivu pobedu u Superligi Srbije – 16:7 (4:1, 4:0, 4:2, 4:4).

I pre poslednjeg kola ligaškog dela – odvijao se u dve faze – Novi Beograd je osigurao prvo mesto i prednost domaćeg terena u finalu, ako ga izbori. Priliku za besprekoran bilan u ligi, pre početka plej-ofa, protraćio je tim snova na Dorćolu, gde je poklekao u dramatičnom finišu protiv Crvene zvezde. Želeo je drim-tim da se od osnovnog dela takmičenja oprosti u velikom stilu, vrati se na pobednički kolosek i u nacionalnom šampionatu, i u dobrom raspoloženju uđe u doigravanje.

Izabrane vesti

Zapečatio je Novi Beograd šampionsku stazu trijumfom u Šapcu, autoritativno je stigao do četvrte pobede pod Milanovićevim vođstvom i već do odlaska na odmor rešio pitanje pobednika. Šapčani su bili nemoćni dok stisak gostiju nije olabavio, izgubili su prva tri kvartala i tek su u poslednjoj deonici – kada je sve bilo rešeno – uspeli da pariraju Dušanu Mandiću i saigračima.

Novi Beograd je u svakoj četvrtini postigao po četiri gola, odbrana Šapčana nije bila u stanju da se nosi sa favorizovanim rivalom. Lako su gosti stizali do igrača više i peteraca, koje su svršeno izvodili. Realizovali su sva tri, a služio ih je i šut iz igre. Pred streljačkim voddom Novog Beograda golmani Šapca bili su nemoćni, a strahovite probleme zadavali su im Strahinja Rašović i Draško Gogov. Po tri puta su se upisivali na semaforu, dok su po dva gola postigli Vasilije Martinović, Radomir Drašović, Nika Šušiašvili i Angelos Vlahopulos. U taboru domaćina Kristija Šulc, Marko Tubić i Mihajlo Repanović su u dva navrata tresli mrežu rivala.

ŠABAC - NOVI BEOGRAD 7:16

/1:4, 0:4, 2:4, 4:4/

Šabac

Sudije: Prlić i Beljin

Isključenja: Šabac 9, Novi Beograd 9

Peterci: Novi Beograd 3 (3)

ŠABAC: Filipović, Vogel, Vasović, Repanović 2, Kopcev, Maraš, Mitrović, Žeželj, Tubić 2, Šulc 2, Stanić 1, Tonković, Vukadinović, Ćetković. Trener: Ličanin.

NOVI BEOGRAD: G.Pijetlović, S.Rašović 3, Mandić 1, Martinović 2, Vučinić, D.Pijetlović 1, Gogov 3, Jakšić, Perković, Vlahopulos 2, Drašović 2, V.Rašović, Fernadez, Šušiašvili 2. Trener: Milanović.


tagovi

VK Novi BeogradVK Šabacvaterpolo SrbijaIgor MilanovićStrahinja RašovićDraško GogovViktor RašovićAngelos VlahopulosKristijan Šulc

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara