Nika Šušiašvili (©MN Press)
Nika Šušiašvili (©MN Press)

Novi Beograd ostaje bez levorukog šutera? Nika Šušiašvili na radaru grčkih klubova

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.05.23. | 11:48

Gruzin bi, prema trvdnjama specijalizovanog portala Aquafeed24, na leto mogao da promeni sredinu

Dva trofeja je ispustio, preostalo mu je da se bori za još dva. Pokušaće Novi Beograd da odbrani titulu prvaka Srbije i iskoristi to što će drugu godinu uzastopce biti domaćin završnog turnira Lige šampiona. Ali, čak i da sezonu završi osvajanjem najvrednijeg klupskog pehara, novobeogradski klub očekuju promene tokom leta.

Dogovorio je sve sa Markom Radulovićem i do kraja sezone ga poslao na pozajmicu kako ne bi imao prazan hod, opremu bi trebalo da zaduže Nikola Lukić, ukoliko bude sve utanačeno sa Radničkim, kao i golman Lazar Dobožanov. Sve to neminovno vodi ka tome da će biti izmena u sastavu, a goruća tema biće i rešavanje satusa Dušana Mandića. Ne budu li odnosi izgleđeni – logičan sled događaja je da levoruki šuter napusti klub. I možda, neće biti jedini.

Izabrane vesti

Potencijalno bi Novi Beograd na leto mogao da ostane bez levorukih bombardera na nezgodnoj strani bazena, što ne bi bilo zanemarljivo. Dušan Mandić ima ugovor na još dve godine i sve je još u izmlaglici, a specijalizovani portal Aquafeed24 tvrdi da bi sredinu mogao da promeni i Nika Šušiašvili.

Nalazi se na radaru dva grčka kluba, ali je sajt, koji ima dobro informacije iz sveta vaterpola, za sada, ostao nedorečen. Nije poznato kome je tačno Gruzin zapao za oko...

Gruzin spada među igrače sa najdužim stažom u Novom Beogradu, stigao je i pre no što je tim počeo da se koncipira tako da bude za osvajanje Lige šampiona. Imao je uspona i padova, perioda kada je blistao – često u završnici srpskog prvenstva – i kada je zbog širokog igračkog kadra boravio na tribinama. Otkako je Dušan Mandić suspendovan, dobio je više prostora, jer je jedini levoruki šuter.

Kod svih trenera u Novom Beogradu, počev od Vladimira Vujasinovića, preko Igora Milanovića kod koga je, verovatno, i najbolje igrao, do Živka Gocića, ostvarivao je gruzijski reprezentativac uticaj na igru. Iz godine u godinu je napredovao i postao izuzetno bitna karika u državnom timu, ali zbog paklene konkurencije nikada u klubu nije izrastao u nosioca.


tagovi

VK Novi BeogradNika ŠušiašviliVaterpolo transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara