Angelos Vlahopulos (©Starsport)
Angelos Vlahopulos (©Starsport)

Novi Beograd "porodio" pobedu na Jovovićevom debiju: Hitac Vlahopulosa "ubio" Barselonetu

Vreme čitanja: 3min | sre. 26.01.22. | 20:51

U poslednjem minutu Gojko Pijetlović skinuo zicer De Toru

Dočekao je Novi Beograd i to - ostvario je prvu veliku pobedu u Ligi šampiona. Konačno je srušio jednog konkurenta za evropski tron. Uz dosta poteškoća iako je početak bio bajkovit. Debitovao je Dejan Jovović - novi kormilar umesto Vladimira Vujasinovića - na klupi Novog Beograda pobedom u Ligi šampiona, ali falinke tima preko noći nije uspeo da eliminiše. One su i dalje tu, samo što Barseloneta nije znala da eksploatiše sve mane Novog Beograda - 11:9 (4:0, 2:2, 4:5, 1:2).

Pustili su problemi korenje u Novom Beogradu i neće se lako počupati. Novi Beograd ima kvalitet, ali tim sastavljen od zvezda ne veruje u sebe čak ni kada vodi 5:0. Savršen prvi kvartal odigrao je beogradski tim oformljen od srpskih reprezentativaca i ponekog inostranog igrača, zaključana je bila Barseloneta, nije znala gde udara, do šuta u napadu nije mogla da dođe... A onda sve što je Novi Beograd kreirao počelo je da se ruši kao kula od karata.

Izabrane vesti

Evidentno je da je problem psihološke prirode, jer kako reče Dušan Mandić nije Novi Beograd zaboravio da igra vaterpolo, ali jeste izgubio samopouzdanje. Ono je na minimumu, dotaklo je dno. Ni prednost od pet golova i fantastična igra u odbrani više nisu garant glatkog prolaza Novog Beograda kroz cilj. 

Dominirao je Novi Beograd do sredine drugog perioda, tutnjio je kao kakav brzi voz i gazio je Barselonetu u bazenu. Pojeo je Špance u odbrani, nastupila je defanzivna klinika Novog Beograda. Barseloneta je bila bez gola 11 minuta, gvozdena zavesa spustila se iza leđa Gojka Pijetlovića, a ključa nije bilo na vidiku. Činilo se u tim trenucima da je Dejan Jovović preko noći otkrio čarobnu formulu i preporodio tim koji je pretio da se uruši. Draško Gogov, Radomir Drašović i saigrači su postizali golove na način koji su poželeli, ali došla je i prva greška. I pokrenula je lavinu. 

Pakleni španski šuter Alvaro Granados probio je barijeru, iskoristio je situaciju sa igračem više - nekoliko prethodnih Barseloneta je protraćila - i pokrenuo ekipu. Silno oslabljen stigao je prvak Španije u Beograd, ali je i bez Marka Larumbea i Fransiska Fernandeza uspeo da zaljulja brod Novog Beograda. Počeo je domaćin da se trese pri svakom šutu. Strah je paralisao drim-tim. 

Prišla je Barseloneta golovima Migela de Tora na gol zaostatka i Novom Beogradu nije bilo druge nego da gurne loptu u ruke najboljim šuterima - Dušanu Mandiću i Strahinji Rašoviću. Veliki nalet čete Elvisa Fatovića prekinut je Mandićevom bombom, da bi Rašović sa levog krila dva puta zaredom savladao Danijela Lopeza Pineda. Ipak, ni tri gola prednosti nisu omogućila mirnu završnicu Novom Beogradu. De Toro i Alberto Munariz Egana uneli su nespokoj u Jovovićev tim. 

Ukazala se prilika Migelu de Toru da donese izjednačenje Barseloneti 45 sekundi pre kraja, ali je španski teškaš gađao direktno u Gojka Pijetlovića. Imao je sve vreme ovoga sveta da odabere stranu i matira čuvara mreže domaćeg sastava. I za kraj strela Angelosa Vlahopulosa. Za overu pobede.

Prva velika pobeda je tu, ali je pred Jovovićem još mnogo posla kako bi Novi Beograd zaista bio tim za napad na evropski tron.

LIGA ŠAMPIONA - 8. KOLO

Utorak

GRUPA B

18.00: Hanover - Steaua Bukurešt 13:12

19.00: Špandau - OSC Budimpešta 11:12

20.00: Crvena zvezda - Marselj 8:11

Pro Reko - Jug Dubrovnik 10:0 (službeni rezultat)


Sreda

GRUPA A

Jadran Split - Breša 14:15

Ferencvaroš - Dinamo Tbilisi 16:10

Novi Beograd - Barseloneta 11:9

Radnički - Olimpijakos 10:8



tagovi

Liga šampiona u vaterpoluVK BarselonetaVK Novi BeogradDušan MandićStrahinja RašovićDejan JovovićAlberto MunarizAlvaro Granados

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara