Radomir Drašović (©VK Novi Beograd)
Radomir Drašović (©VK Novi Beograd)

Novi Beograd trofejem otvorio sezonu: Ferencvaroš statista u finalu, Duško Pijetlović MVP

Vreme čitanja: 1min | ned. 02.10.22. | 15:28

Solnok dobio Partizan za treće mesto...

Živko Gocić bolji početak mandata na kupi Novog Beograda teško da je mogao da poželi. Na prvom memorijanom turniru „Vlaho Bata Orlić“ podigao je trofej, a u finalu je novobeogradski kub trijumfovao protiv direktnog konkurenta za titulu Lige šampiona. Ferencvaroš bio je puki statista – 16:11.

Mađarski šampion ima velike ambicije, ali nekoliko sedmica pred početak grupne faze elitnog takmičenja nije mogao da parira Novom Beogradu. Lako je položio oružje, nije imao odgovor na uraganski nalet organizatora turnira. No, neće to preterano zabrinuti Žolta Vargu, jer je Ferencvaroš, kao i većina evropski klubova, daleko od prave forme.

Izabrane vesti

Isplivao je na površinu u finalu individualni kvalitet srpskog i regionalnog šampiona, demonstrirao je šta može da napravi rivalu kada uđe u dobar šuterski ritam. Nemoćni su bili golmani Ferencvaroša pred streljačkim vodom Novog Beograda, a prednjačili su Angelos Vlahoulos i Strahinja Rašović. Tri puta su tresli mrežu u finalu.

Poveo je Ferencvaroš i proizveo reakciju kod čete Živka Gocića, napravio je Novi Beograd seriju 9:1 i rutinski priveo meč kraju. Nije imao mađarski tim snage za povratak. Najbolji utisak na kompletnom turniru ostavio je iskusni centar Gojko Pijetlović, a za dobre igre dodeljen mu je trofej za najkorisnijeg igrača.

U meču za treće mesto, koji je bio znatno uzbudljiviji, Solnok je nadigrao Partizan – 10:9.


tagovi

VK Novi BeogradVK FerencvarošVK PartizanSolnok

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara