Viktor Rašović (©Starsport)
Viktor Rašović (©Starsport)

Novi Beograd u kragujevačkoj košnici s dva ožiljka, Radnički puca na het-trik

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.02.22. | 16:20

Šampion Srbije u prethodna dva duela slavio protiv vaterpolo drim-tima

Delili su Novi Beograd i Radnički megdan u tekućoj sezoni na četiri fronta – Liga šampiona, Superliga, Kup Srbije i Jadranska liga – ali nijednom do sada navijači kragujevačkog nisu bili u prilici da na svom bazenu prisustvuju spektaklu. Ovog vikenda to će se promeniti, pošto Novi Beograd u subotu od 19.00 gostuje vladaru Srbije i regiona.

Okrenula se situacija za 180 stepeni, Radnički je posle dva pretrpljena poraza u derbijima – Novi Beograd bio bolji na startu u Superligi i Ligi šampiona – dva puta u mesec dana uzeo meru drim-timu. Kragujevčani su prvo u finalu, u prvoj bici za trofej, podigli treći trofej kupa, da bi zatim bili bolji i u Budvi na turniru regionalne lige. Od tada se mnogo toga promenilo u taboru Novobeograđana…

Izabrane vesti

Vladimir Vujasinović podneo je neopozivu ostavku – povod su bili loši rezultati. Radnički je uzdrmao Novi Beograd, a sada će Uroš Stevanović udariti na Dejana Jovovića, koji je po povratku ekipe sa crnogorskog primorja preuzeo kormilo Novog Beograda. Ostvario je Jovović tri pobede – pobedio Barselonetu u Ligi šampiona, i Partizan i Vojvodinu u Superligi – i ugasio je požar.

Trijumfom u Kragujevcu potvrdio bi Novi Begrad da je kriza prevaziđena i ostao bi jedini tim sa stopostotnim učinkom u Superligi Srbije. Ali, težeg gostovanja od Kragujevca – nema.

Prvi put igramo u Kragujevcu u ovoj sezoni, sa željom da prekinemo niz Kragujevčana od dve uzastopne pobede i da u tim međusobnim susretima ta prevaga bude na našoj strani. Spremni smo za utakmicu i imamo veliku želju da se nadigravamo. Očekujem vrhunski predstavu, jer će kragujevačka publika imati priliku da vidi sve ove naše reprezentativce iz oba kluba u pravom izdanju”, rekao je Dejan Jovović.

Detalj sa meča Novi Beograd - Radnički (©Starsport)Detalj sa meča Novi Beograd - Radnički (©Starsport)

Uvideo je Jovović gde su vaterpolisti Novog Beograda grešili u prethodna dva sudara sa Kragujevčanima, pitanje je samo da li će uspeti greške na vreme da otkloni.

Očekujem veliku brobu dve vrhunske ekipe u svakom smislu. Radnički je poznat po svojoj agresivnosti, do sada je lomio protivnike baš zahvaljujući tome. U našim analizama utakmice smo prepoznali detalje koji su potrebni da se isprave, kako bismo mogli sa njima da se nadmećemo na istom nivou. Ono što krasi obe ekipe je veliki broj odličnih, vrhunskih igrača, reprezentativaca, tako da stvarno treba očekivati vrhunsku vaterpolo predstavu”.

Nema tajni između Novog Beograda i Radničkog, sve se zna. Mala je verovatnoća da jedni druge nečim mogu da iznenade.

Od početka sezone smo se nekoliko puta sastajali. Između nas i njih nema nikakvih tajni, sve se manje-više već zna. Kao i do sada, očekujem jedan jak duel od početka do kraja”, istakao je Viktor Rašović.


tagovi

VK Novi BeogradVK RadničkiViktor RašovićDejan JovovićSuperliga Srbije u vaterpolu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara