Filip Janković i Dušan Mandić (©Starsport)
Filip Janković i Dušan Mandić (©Starsport)

Novi Beograd u Kragujevcu lovi istorijsku titulu, Radnički se neće predati bez ispaljenog metka

Vreme čitanja: 5min | sub. 21.05.22. | 10:10

Srbija bi večeras mogla da dobije novog vaterpolo prvaka

U Kragujevcu je pre godinu dana ispisana istorija, Radnički je osvojio prvu titulu prvaka države u vaterpolu. Na istom mestu sada to može da uradi Novi Beograd i tako naplati još jedan dug kragujevačkom klubu. Sa regionalnog trona zbacio je Kragujevčane, bila je to slatka osveta za poraz u finalu Kupa Srbije, a proslavom titule na bazenu Radničkog bi poravnao račune.

Novi Beograd u sedmoj godini postojanja ima priliku da prvi put bude krunisan u vladara Srbije i u velikom stilu ode na Fajnal-ejt Lige šampiona. Pobeda deli četu Igora Milanovića od titulu. Ako i ne pokori Kragujevac večeras (19.00), imaće novu priliku u sredu na svom bazenu za to. Sve ima u svojim rukama Novi Beograd, a po svemu prikazanom u prvom meču finalne serije Superlige – najbolje je sačuvao za kraj.

Izabrane vesti

Deklasirao je novobeogradski klub šampiona Srbije na “11. aprilu”, i neodoljivo je podsetio na sam početak sezone kada je u nacionalnom prvenstvu bio nezaustavljiv I ređao pobede protiv najvećih rivala. Utabao je Milanovićev tim sebi stazu, ali od ostvarenja sna je i dalje daleko, jer Radnički se zasigurno neće odreći titule bez ispaljenog metka. Šampion je ranjen, a takav se pokazao kao najopasniji.

Priželjkuju u Novom Beogradu da ponove izdanje iz prve utakmice u kojoj su trijumfovali sa 17:9, stave tačku na finale, upišu sedmo ovosezonsku pobedu nad Radničkim i okrenu se pripremi za završnicu Lige šampiona.

Odigrali smo veoma kvalitetno prvu utakmicu i to nam je obezbedilo zasluženo vođstvo u finalnoj seriji. Međutim, to zadovoljstvo zbog ostvarenog rezultata smo ostavili iza nas, jer sada se nalazimo samo na pola puta od željenog cilja, a to je titula prvaka Srbije”, rekao je Đorđe Filipović, pomoćni trener Novog Beograda, i potom dodao:

Krajnji rezultat u tom prvom meču sigurno ne predstavlja realan odnos snaga između nas i Radničkog, zato očekujem njihovu reakciju. Imaćemo potpuno drugačiju utakmicu u Kragujevcu, ali siguran sam da ćemo biti spremni na sve to i da ćemo biti mirni. S obziorm na kvalitet koji posedujemo i dobru formu u kojoj se nalazimo, nadam se da ćemo ovu finalnu seriju uspešno završiti u Kragujevcu”.

(©Starsport)(©Starsport)

Pucao je Novi Beograd iz svih oružja na “11. aprilu”, posebno raspoloženi bili su Radomir Drašović i Nikola Jakšić – isključen u ranoj fazi utakmice – koji su postigli po tri gola. U napadu je domaćin odigrao besprekornu utakmicu, a ono što posebno raduje Dušana Mandića, kapitena Novog Beograda, jeste što je odbrana podignuta na viši nivo i što je u tom segmentu igre “škripalo” samo na početku.

Utakmica uopšte nije bila laka. Krenula je snažno napadački, golovi su se ređali kao na traci, o čemu svedoči i rezultat prve četvrtine 7:4, što je bilo dosta neobično. Mnogo se plivalo, bilo je mnogo duela. Tek na poluvremenu, kada smo stekli pet golova prednosti, ušli smo u za nijansu sa psihološke strane lakšu fazu utakmice. Ali, ne treba zaboraviti da smo več polovinom druge četvrtine ostali bez Nikole Jakšića. To je bio dodatan znak da ne smemo da se opustimo već da koncetrisano odigramo do kraja što smo i uradili. U prvoj četvrtini smo primili četiri gola, a za preostale tri deonice ukupno pet. To je ono što me najviše raduje, napad je zaista bio efikasan, ali dobrom odbranom smo stekli mirnoću da privedemo utakmicu kraju kako treba”, poručio je Dušan Mandić.

19.00: (4.50) Radnički (8.00) Novi Beograd (1.35)

Uveren je Mandić da će u Kragujevcu podići trofej.

Najbitnije je od svega je da smo dosta podigli nivo naše igre i timsku duh o kojem smo pričali tokom cele sezone i do kojeg nije lako doći. Mislim da nam se to desilo u pravom trenutku. Ne sumnjam da ćemo sa istim pristupom ući i u ovu utakmicu u Kragujevcu. Želimo da tamo trijumfujemo i prvi put osvojimo prvenstvo Srbije u istoriji kluba. Imamo ogromnu želju i motiv i mi smo stvarno spremni. U Kragujevac putujemo sa velikim samopouzdanjem, bez ikakvog potcenjivanja protivnika, ali prilično samouvereni da zabeležimo pobedu”, zaključio je kapiten Novog Beograda.

(©Starsport)(©Starsport)

Ne uspe li Radnički da odbrani domaći teren, a zatim i napravi preokret, Srbija će dobiti četvrtog različitog šampiona u poslednjih pet godina. Šabac je u sezoni 2018/2019 preuzeo tron od Partizana, u “korona sezoni” prvaka nije bilo, a zatim je Radnički, poput Šapčana, osvojio prvu titulu. Srpski vaterpolo odavno više nisu samo beogradski večiti rivali…

Radnički u prvom meču nije krasila prepoznatljiva agresivnost zahvaljujući kojoj su u jednom momentu držali tri trofeja u svom vlasništvu. Ne upali se plamen, teško će Radnički odbiti nalet Novog Beograda, koji je u strašnoj formi. Svestan je toga i trener Kragujevčana.

Novi Beograd je sasvim zasluženo pobedio. Neke stvari nismo odradili na način na koji smo se dogovorili i moramo da ih promenimo i da istrajemo u dogovoru koji imamo pred ovu utakmicu. Naše ambicije se ne menjaju i potrudićemo se da vratimo finalnu seriju u Beograd. Za to je potrebno da budemo duplo agresivniji i da sa dvostruko većom željom od njih uđemo u utakmicu”, rekao je Uroš Stevanović.

Trofejni srpski reprezentativac Miloš Ćuk očekuje da će se on i saigrači prikazati u boljem svetlu, da će pružiti partiju dostojnu finala – što nije bio slučaj u sredu – i vratiti seriju u Beograd.

Očekuje nas utakmica u kojoj moramo da odigramo mnogo bolje kako bismo parirali Novom Beogradu, koji je pred kraj sezone podigao formu i zaista igra jako dobro. Mnogo smo grešili u prethodnoj utakmici, falilo je i te agresivnosti koja nas je krasila na svim bitnim utakmicama koje smo dobijali. Po meni serija nije gotova i daćemo sve od sebe da se vratimo u Beograd, u tu treću utakmicu. Mislim da možemo, sreda je bila jedan od naših lošijih dana u ovoj sezoni i nadam se da će u subotu to biti mnogo bolje”, podvukao je Miloš Ćuk.

FINALE SUPERLIGE SRBIJE (DRUGA UTAKMICA)

Subota

19.00: (4.50) Radnički (8.00) Novi Beograd (1.35)

MEČ ZA TREĆE MESTO (DRUGA UTAKMICA)

Subota

20.00: Šabac – Partizan

MEČ ZA PETO MESTO (DRUGA UTAKMICA)

Subota

19.00: Vojvodina – Crvena zvezda

NAPOMENA: Pobednici serija su timovi koji ostvare dva trijumfa. Novi Beograd, Šabac i Crvena zvezda imaju vođstvo od 1:0.


tagovi

VK Novi BeogradVK Radničkivaterpolo SrbijaIgor MilanovićUroš StevanovićDušan MandićMiloš Ćuk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara