Radomir Drašović protiv Olimpijakosa (©Starsport)
Radomir Drašović protiv Olimpijakosa (©Starsport)

Novi Beograd u Pireju bez udarnih igala sklanja Olimpijakos sa F8 Lige šampiona

Vreme čitanja: 6min | sre. 20.04.22. | 12:11

Ferencvaroš protiv Radničkog ima prvu meč loptu za odlazak na završni turnir

Kompletan spisak učesnika na Fajnal-ejtu Lige šampiona u Beogradu mogao bi da bude poznat koliko danas. Mesto na završnom turniru već su obezbedili Novi Beograd, Breša, Pro Reko, Marselj i Jug, a nadomak plasmana je i nemački Hanover. Mač nad glavom vidi Olimpijakosu, pred kojim je utakmica biti ili ne biti protiv novobeogradskog kluba u Pireju (15.45), jer novi poraz crveno-bele gura u ambis, a Barselonetu i Ferencvaroš u srpsku prestonicu početkom juna. 

Novi Beograd ima priliku da sa put do najvrednijeg klupskog trofeja skloni dvostrukog evropskog šampiona, ali čak i u slučaju da desetkovani sastav Igora Milanovića ne pobode trobojku u grčkoj luci, Olimpijakosu preti eliminacija. Sve je u rukama Ferencvaroša, koji ima prvu od dve meč lopte protiv kragujevačkog Radničkog u Budimpešti (19.00), donosno Barselonete, koju samo čudo - dva poraza u poslednje dve runde i isto toliko pobeda čete Teodorosa Vlahosa -  može da spreči da se ne nađe u finalnim borbama u Beogradu.  

Izabrane vesti

Važio je Olimpijakos za jednog od glavnih favorita u Ligi šampiona, okupio je zvezde i korak ili dva dele ga od kraha. “Mala reprezentacija Grčke” predvođena Janisom Funtulisom i Konstantinosom Genidunijasom nadograđena je Filipom Filipovićem, najboljim vaterpolistom sveta, Androm Bušljeom i golmanom Markom Bijačem, ali pokazala je samo delić mogućnosti. Silan početak, pa sunovrat. I više Olimpijakos ne može da odlučuje, može samo da čeka i nada se epskom raspadu Ferencvaroša ili Barselonete, kako bi kroz mala vrata ušao na Fajnal-ejt Lige šampiona.  

NOVI BEOGRAD U PIREJU BEZ VLAHOPULOSA I VUČINIĆA, UPITAN MANDIĆ 

Viktor Rašović protiv Olimpijakosa (©Starsport)Viktor Rašović protiv Olimpijakosa (©Starsport)

Sreća u nesreći po pirejske crveno-bele je što meč sezone igraju na svom bazenu, mestu na kom vlada najzapaljivija atmosfera. Navijači Olimpijakosa će, kao i uvek, do poslednjeg mesta ispuniti bazen, a olakšavajuća okolnost po domaćina je i ta što Novi Beograd ima ogromnih kadrovskih problema. Za meč pretposlednjeg kola grupne faze Igor Milanović je ostao bez bitnih aduta: Đorđe Vučinić je nekoliko sedmica u autu - nije mogao da pomogne timu ni na Fajnal-foru Jadranske lige - Angelos Vlahopulos imao je hiruršku intervenciju nosa posle meča sa splitskim Jadranom i udarca u lice, a veliko je pitanje hoće li moći da nastupi kapiten Dušan Mandić.  

I pored svih problema koji prate Novi Beograd, na “11. aprilu” veruju da će se iz Pireja vratiti trijumfalno.  

“Ko god od igrača bude bio u bazenu siguran sam da će dati svoj maksimum, i da ćemo se kući vratiti sa tri boda”, poručio je pomoćni trener Novog Beograda, Aleksandar Bakić, i potom dodao: 

“Posle osvajanja Regionalne lige nismo se previse opuštali u slavlju, jer smo bili svesni da nam dolazi utakmica u Ligi šampiona sa Olimpijakosom koja nam je veoma bitna. Nastavili smo da radimo u jakom ritmu i da se spremamo za taj duel. Za Olimpijakos ovaj meč ima još veći značaj, ali mi idemo u Atinu sa željom da kraj ligaškog dela elitnog takmičenja završimo na što boljoj poziciji kako bismo na završnom turniru u četvrtfinalu imali lakšeg protivnika. Olimpijakos nas je pobedio u prvom duelu na našem bazenu i zato smo željni revanša. Putujemo u Atinu sa velikim ambicijama i nadamo se da ćemo uspeti da u delo sprovedemo sve ono što smo pripremali na treninzima”. 

15.45: (1.65) Olimpijakos (7.50) Novi Beograd (2.85)

Pirejski tim dobio je samo jednu od prethodnih pet utakmica u Ligi šampiona - sa tri boda vratio se iz Splita - a posebno bolan bio je poraz od Ferencvaroša u minulom kolu. Upravo bi taj neuspeh mogao biti ključan u konačnom formiranju liste putnika za Beograd. Nema tu vrstu pritiska Novi Beograd, ali želi da produži niz dobrih rezultata i pobedom ode na pauzu, koju će prouzrokovati reprezentativna okupljanja. 

“Svi smo svesni da nam sad predstoji period u kome nemamo prava na grešku i u takvoj atmosferi prilazimo svakoj utakmici. Definitivno nas očekuje ekipa koja rezultatski nije baš u zavidnoj formi, ali nas to ne zanima, jer mi u svakom slučaju idemo na pobedu. Uslediće reprezentativna pauza, pa bi nam zato dobra igra i dobar rezultat veoma značili za samopouzdanje u finišu sezone”, rekao je Radomir Drašović

Teoretski Novi Beograd može grupnu fazu da završi na prvoj poziciji, ali za taj podvig šanse su mu, u ovom trenutku, na nivou Olimpijakosovih za plasman na Fajnal-ejt Lige pampiona.  

“Za njih je ova utakmica biti ili ne biti, ali mi želimo da budemo prvi grupi, što je teoretski moguće u slučaju poraza Breša na dva poslednja teška gostovanja. Bićemo oslabljeni u meču u Pireju, ali iz tog razloga sigurno i mentalno još jači nego da su normalne okolnosti”, zaključio je Radomir Drašović

FERENCVAROŠ SPREMAN ZA OSVETU RADNIČKOM I PLASMAN NA F8 LIGE ŠAMPIONA 

Uroš Stevanović i vaterpolisti Radničkog (©Starsport)Uroš Stevanović i vaterpolisti Radničkog (©Starsport)

Ne ide na ruku Olimpijakosu ni to što će Ferencvaroš koplja u Budimpešti ukrstiti sa kragujevačkim Radničkim, koji je lišen ambicija u društvu najboljih i mislima je već u polufinalnim duelima Superlige Srbije sa Partizanom. Nacrtao se prolaz mađarskom šampionu, ali rasterećenost kragujevačkog kluba može biti mač sa dve oštrice.  

Aktuelnom šampionu Evrope neće manjkati motiva, pred Ferencvarošem je čista situacija i prilika da učini ono što nije u Srbiji - potopi Radnički. Provukli su se Kragujevčani krouz iglene uši. Nadoknadili su četiri gola u poslednja četiri minuta i izbili Mađarima dva boda iz džepa u prvom krugu, a pred novi okršaj sa zeleno-belima pripremali su se kroz prijateljske duele sa najmoćnijim timom sveta - Pro Rekom.  

“Kako smo ostali bez šansi za plasman na Fajnal-ejt Lige šampiona malo više smo okrenuti polufinalnoj seriji sa Partizanom, pa će nam ova utakmica, kao i sparing koji smo odradili sa Pro Rekom, poslužiti da vidimo u kakvoj smo formi pred završnicu domaćeg šampionata. Ipak, daleko od toga da smo poneli belu zastavicu. Igramo protiv jedne od najboljih evropskih i svetskih ekipa i sama pomisao na to da kao jedan mlad tim imamo šansu da se nadmećemo sa njima dovoljan je motiv samo po sebi”, istakao je Marko Radulović

19.00: (1.20) Ferencvaroš (9.00) Radnički Kragujevac (6.75)

Ne postiže Ferencvaroš veliki broj golova i nema izrazitog strelca, nekoga ko je golgeterski odskočio. Prva haubica je Marton Vamoš sa 23 gola, a slede ga Deneš Varga sa 18 i ruski reprezentativac Danil Merkulov, odnosno Nemanja Ubović sa po 17. Za Kragujevčane je najviše golova u društvu najboljih postigao Nikola Lukić, najbolji strelac u istoriji kluba, koji je 16 puta matirao elitne golmane.  

“U prvoj utakmici mogli smo da se uverimo o kakvoj se ekipi radi. Jurili smo zaostatak od četiri gola i izgubljenu utakmicu doveli u remi. Očekujem još jedna težak meč, jer je Ferencvaroš odličan skup mađarskih reprezentativaca, dopunjen sa nekoliko vrlo dobrih stranaca, među kojima su naš Nemanja Ubović i Rus Danil Merkulov. Tu su i jedan od najboljih igrača današnjice Deneš Varga, Marton Vamoš, Silard Janšik i golman Soma Vogel i sigurno da je pred nama jako težak zadatak”, podvukao je MVP Svetskog prvenstva za juniore.

LIGA ŠAMPIONA - 13. KOLO 

GRUPA A 

Sreda

15.45: (1.65) Olimpijakos (7.50) Novi Beograd (2.85)

19.00: Dinamo Tbilisi - Jadran Split

19.00: (1.20) Ferencvaroš (9.00) Radnički Kragujevac (6.75)

20.15: (1.50) Barseloneta (8.00) Breša (3.40)

***kvote su podložne promenama


GRUPA B 

Utorak

OSC Budimpešta - Crvena zvezda 13:9

Steaua Bukurešt - Pro Reko 3:14

Marselj - Jug Dubrovnik 12:13

Sreda

18.15: (1.40) Hanover (8.00) Špandau (4.00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

VK Novi BeogradVK OlimpijakosIgor MilanovićLiga šampiona u vaterpoluvaterpolo SrbijaRadomir DrašovićDušan MandićĐorđe VučinićAngelos VlahopulosMarko Radulović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara