Viktor Rašović (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)
Viktor Rašović (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Novi vaterpolo spektakl u srpskoj prestonici: Novi Beograd ugrabio organizaciju F4 Jadranske lige

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.03.22. | 15:49

Drim-tim u poslednjem kolu turnira u Zagrebu bolji od Mornara - 19:7

Perfektan dan imali su srpski klubovi u Zagrebu, posle Crvene zvezde trijumf je ostvario i Novi Beograd. Dejan Savić je ostvario drugu pobedu na klupi crveno-belih, a Igor Milanović je uz pomoć kragujevačkog Radničkog uspeo da dovede završni turnir Jadranske lige na bazen “11. april”. Novi Beograd je sa trofejnim stručnjakom u Zagrebu upisao tri pobede, a prvo mesto overio je protiv Mornara - 19:7 (4:0, 4:4, 7:3, 4:0).

Označilo je ambiciozno rukovodstvo novobeogradskog kluba kao jedan od primarnih ciljeva “dobijanje” organizacije Fajnal-fora, a za blagodet igranja na svom bazenu morali su vaterpolisti Novog Beograda da rudare na tri turnira regionalnog takmičenja. Ispunio je drim-tim zacrtani cilj, prevazišao je rezultatsku krizu i početkom aprila će se na “11. aprilu” okupiti četiri najbolja tima iz regiona. Novom Beogradu će na putu do prve jadranske krune stajati splitski Jadran, dubrovački Jug i šampion - Radnički iz Kragujevca. A, ko će sa kim ukrstiti u polufinalu biće poznato posle večernjih utakmica u Kragujevcu.

Izabrane vesti

Igor Milanović je mandat na klupi Novog Beograda otpočeo velikim trijumfima u derbi susretima protiv Crvene zvezde i Jadrana iz Splita, a u međuvremenu je Radnički odradio posao za tim snova. Srušio je Jug i trasirao Novom Beogradu put do prvog mesta. Takav poklon timovi vanserijskog kvaliteta ne propuštaju. Uistinu, nije Novi Beograd ni imao težak zadatak u poslednjem kolu, bilo je potrebno da dobije pretposlednji Mornar, kako bi blindirao prvo mesto.

Jedno poluvreme bilo je dovoljno vaterpolistima da pošalju poruku klupskoj upravi: počnite sa pripremom bazena za organizaciju Fajnal-fora. Kliknuo je Igor Milanović sa timom sastavljenim od vaterpolo zvezda, uspeo je da ih namesti. Nastavio je Novi Beogard da poput kaznene ekspedicije čisti rivale, legao je Milanović ekipi, kao što je i njegov prethodnik Dejan Jovović, koji je bio prelazno rešenje. Zaličio je Novi Beograd na onaj tim s početka sezone koji je sejao strah samom pojavom.

Splitski Mornar je posle pobede Crvene zvezde nad Budvom - crnogorski predstavnik neće se iduće sezone takmičiti u prvom rangu regionalnog takmičenja - znao da mu sleduju utakmice baraža, a i da nije teško da bi pružio značajniji otpor Novom Beogradu. Srpski reprezentativci su već u prvoj četvrtini utabali stazu do desete ligaške pobede, pa su u ostatku susreta mogli da se zabavljaju u bazenu, igraju za sebe i zagrebačku publiku. Po tri gola za Novi Beograd postigli su Viktor i Strahinja Rašović, Duško Pijetlović i Draško Gogov, dok je kod Mornara najefikasniji bio Marin Vrdoljak, koji je tri puta matirao golmane beogradskog kluba.

TREĆI TURNIR REGIONALNE LIGE 

RASPORED ZAGREB 

3. mart

Crvena zvezda - Jadran HN 9:11

Jadran ST - Budva 17:7

Mladost - Mornar 11:7

4. mart

Jadran HN - Jadran ST 6:11

Mornar - Budva 6:6

Novi Beograd - Crvena zvezda 15:11

5. mart

Jadran HN - Mornar 14:8

Mladost - Crvena zvezda 8:9

Jadran ST - Novi Beograd 13:18

6. mart

Budva - Crvena zvezda 7:12

Jadran ST - Mladost 13:5

Mornar - Novi Beograd 7:19

RASPORED KRAGUJEVAC 

4. mart

Jug - Primorac 12:9

Radnički - Partizan 10:12

Šabac - Solaris 8:12

5. mart

Šabac - Primorac 8:8

Partizan - Solaris 10:6

Radnički - Jug 10:12

6. mart

17.00: Primorac - Partizan

18.50: Solaris - Jug

20.40: Radnički - Šabac



tagovi

VK Novi BeogradVK MornarRegionalna liga u vaterpoluRegionalna vaterpolo ligaIgor MilanovićViktor RašovićStrahinja RašovićDraško GogovDuško Pijetlović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara