Stefan Šaponjić (©RK Partizan)
Stefan Šaponjić (©RK Partizan)

Novo pojačanje Partizana: Šaponjić u crno-belom

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.02.24. | 06:15

Doskorašnji pivotmen Uba novi je rukometaš vicešampiona Srbije

Crno-beli rukometaši imali su turbulentnu polusezonu. Problem su bile povrede bekova i tanak roster što je stvaralo probleme treneru Đorđu Ćirkoviću. Pred kraj prošle godine, Partizan se konsolidovao i najavio velike ambicije u nastavku Super rukometne lige, ali i Kupa Srbije.

Posle nekadašnjeg reprezentativca Srbije Nemanja Obradovića (stigao iz mađarske Tatabanje), koji će debi u zvaničnom mečevima za crno-beli imati večeras (19.00) u Kragujevcu protiv Radničkog u četvrtfinalu Kupa Srbije, vicešampion naše zemlje je doveo još jedno pojačanje. U pitanju je iskusni pivotmen, 27-godišnji Stefan Šaponjić.

Izabrane vesti

Nekoliko sezona je igrao u Izraelu, počeo je novi šampionat na Ubu, a pre toga je branio boje Dinama, Obilića, Crvene zvezde i Novog Pazara. Dobre igre u redovima debitanta u elinom rangu, 54 gola na 14 utakmica, bile su mu preporuka za dolazak u crno-beli tabor gde će da pojača konkurenciju na crti Ivanu Mićiću i grčkom kružnom napadaču Jorgosu Markatatosu.

Najveće pojačanje Partizana u drugom delu sezone treblo bi da bude povratak na teren kapitena Nikole Zečevića. On je proteklog leta doživeo tešku povredu kolena u četvtfinalnom meču juniorskog SP sa Farskim Ostrvima u Berlinu. Operisan je u avgustu, dobro se oporavljao. Osetio je teren pre desetak dana na Memorijalu Vuk Roganović gde je Partizan bio najbolji, pa bi trebalo da bude uzdanica Đorđa Ćirkovića u nastavku sezone.

Partizan je treći u Super rukometnoj ligi Srbije i izvesno je obezbedio plej-of i novi izlazak u Evropu. Sa Metaloplastikom bi trebalo da se bori za finale domaćeg šampionata i da bude pretnja neprikosnovenoj Vojvodini.

KUP SRBIJE

MUŠKARCI - ČETVRTFINALE (JEDAN MEČ)

Sreda

17.00: Crvena zvezda – Vojvodina

18.00: Dubočica – Dinamo Pančevo

18.30: Obilić – Metaloplastika

19.00: Radnički Kragujevac – Partizan

ŽENE – POLUFINALE (JEDAN MEČ)

19.00: Jagodina – Crvena zvezda

20.00: Mladost Nova Pazova – Železničar Inđija


tagovi

RK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara